Mainos

Talouden palkkasumma kasvoi lähes 8 prosenttia

Koko talouden palkkasumma kasvoi alkuvuonna 7,9 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Kasvu nopeutui viime vuodesta, jolloin vastaava muutos oli 6,8 prosenttia.

Kaupassa ostoksilla

Tammi-maaliskuussa kasvua oli kaikilla päätoimialoilla, ilmenee Tilastokeskuksen kuukausittaisista palkkasummakuvaajista. Teollisuusyritysten maksama palkkasumma oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 8 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Vuonna 2000 ensimmäisen neljänneksen kasvu oli 7 prosenttia. Rakennusyritysten palkkasumma oli 14 prosenttia viimevuotista suurempi, kasvuvauhti oli sama kuin vuotta aiemmin. Rakentamisen alatoimialoista talonrakennusalan palkkasumma kasvoi 16 ja maa- ja vesirakennusalan 6 prosenttia.

Tukku- ja vähittäiskaupan palkkasumman lisäys oli ensimmäisenä neljänneksenä 7 prosenttia eli sama kuin vuotta aiemmin. Tukkukaupan kasvu oli 8 prosenttia ja vähittäiskaupan 6 prosenttia. Autokauppaa ei ole laskettu mukaan vähittäiskauppaan. Julkisen sektorin palkkasumma oli tammi-maaliskuussa 6 prosenttia edellisvuotista suurempi. Viime vuonna vastaava kasvu oli 4 prosenttia.

Terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelujen palkkasumman lisäys oli 11 prosenttia ilman julkista sektoria. Vuotta aiemmin kasvu oli 9 prosenttia. Julkisen sektorin ulkopuolisen koulutuksen palkkasumma oli 8 prosenttia korkeampi kuin vuotta aiemmin. Rahoitustoiminnassa palkkasumman kasvu oli alkuvuonna 13 prosenttia ja vuotta aiemmin 12 prosenttia.

Muiden palveluiden palkkasumman lisäys vuoden ensimmäisellä neljänneksellä oli 9 prosenttia. Muiden palvelualojen palkkasumman kasvu oli voimakkaampaa kuin vuotta aiemmin, jolloin lisäys oli 7 prosenttia. Majoitus- ja ravitsemistoiminnassa palkkasumma oli 5 prosenttia viimevuotista suurempi.

Kuljetuksen, varastoinnin ja tietoliikenteen toimialoilla lisäys oli 6 prosenttia. Kiinteistö-, vuokraus-, tutkimus- ja liike-elämän palveluissa kasvu oli 14 prosenttia. Palkkasummakuvaajat perustuvat verohallinnon työnantajasuoritustietoihin, joita täydennetään Tilastokeskuksen aineistoilla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.