Taloudellinen ja terveellinen ilmanvaihto

Miten toteutetaan taloudellinen ja terveellinen ilmanvaihto? 25-vuotiaan kerrostalomme ilmanvaihto tapahtuu kattohuippuimureilla, jotka pyörivät jatkuvasti puoliteholla. Täysi imu on parin tunnin ajan päällä aamuisin, puolelta päivin ja alkuillasta. Tuolloin huoneiston lämpötila putoaa asteen verran.

Ongelmana on peilien ja jopa makuuhuoneiden ikkunoiden huurtuminen suihkun tai pyykinpesun jälkeen. Lisäksi porraskäytävien yläosiin kulkeutuu ala-asuntojen ruoan ja tupakan käryä. Huoneistossa on kohtalaisen hyvä ilma ja halpa kosteusmittari näytää 45 %.

Saunavuorot ovat tiistai-, perjantai- ja lauantai-iltaisin. Kanavat on nuohottu ja venttiilit säädetty jokunen vuosi sitten. Ikkunoiden yläosien korvausilmareitit on liiankin väljät. Milloin olisi järkevää pitää täysi teho päällä?

Taloudellisesti ei mitenkään, ilman lämmöntalteenottolaitteistoa. Eikä senkään kanssa, koska et saa yhtiösi osakkaita myöntymään moiseen remonttiin. Valitettavasti. Jos yhtiössänne on järkevää porukkaa, olisi viisasta pyytää joku IV-alan konsultti yhtiökokoukseen selvittämään eri vaihtoehtojen mahdollisuuksia, etuja ja hintoja ja sitä kautta pyrkiä vaikuttamaan päätöksentekoon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja