Mainos

Talotekniikan lakkokiistassa sovintoesitys

Valtakunnan sovittelija Juhani Salonius on jättänyt talotekniikan työriidan osapuolille sovintoesityksen. Kiistaan pyritään saamaan ratkaisu tänään.

Sähkömies

Sähköasentajien lakkoon pyritään saamaan ratkaisu tänään.

Valtakunnansovittelija Juhani Salonius jätti illalla työriidan osapuolille sovintoesityksen, johon odotetaan vastauksia kello 20. Siihen mennessä SAK:laisen Sähköalojen ammattiliiton ja työnantajia edustavan Talotekniikkaliiton hallinnot päättävät kokouksissaan, hyväksytäänkö talotekniikka-alan sähkömiehiä koskeva sopimus. Saloniuksen mukaan iltapäivän neuvotteluissa saatiin aikaan sen verran edistystä, että sovintoesityksen jättäminen oli mahdollista

Mikäli neuvotteluissa ei edistystä saavuteta, nyt lähinnä pääkaupunkiseutua koskevan työtaistelun on määrä laajentua huomisaamuna koskemaan kaikkia noin 10 500 talotekniikka-alan sopimuksen piirissä olevaa sähköasentajaa. Tällä hetkellä työtaistelu koskee noin 2500:aa sähkömiestä.

Neuvotteluja lakon lopettamiseksi on käyty aamupäivästä lähtien valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen johdolla. Kiistat koskevat pääasiassa palkankorotusten tasoa.

Myös energia-alan neuvottelut jatkuvat

Tänään on jatkettu myös Sähköliiton ja yksityisiä voimalaitoksia edustavan Finergyn välisiä neuvotteluja energia-alan työehtosopimuksesta. Mikäli ratkaisua ei saada iltaan mennessä, Sähköliitto on varautunut päättämään painostustoimista.

Energia-alan työehtosopimuksen piirissä on noin 5000 sähköntuotannossa ja jakeluyhtiöissä työskentelevää sähköasentajaa. Alan sopimus päättyi helmikuun lopussa.

Neuvotteluissa keskeisiä kiistojen aiheita ovat olleet palkankorotusten taso, uuden palkkarakenteen toteuttaminen ja mm. matkustuspykälän uudistaminen. Tavoitteena on ollut kaksivuotinen sopimus.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 21.3.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.