Talonvaltaus Helsingissä loppui lyhyeen

Helsingissä eilen vallattu talo on tyhjennetty varhain tänään. Helsingin poliisista kerrotaan, että valtaus päättyi hieman kello yhden jälkeen aamuyöllä.

Kiinteistön omistaja pyysi poliisilta apua tyhjentämisessä. Valtaajille annettiin 15 minuuttia aikaa poistua rakennuksesta. Poliisin mukaan tilanne päättyi rauhallisesti.

Valtaajien oli tarkoitus järjestää Kasarminkatu 36:ssa hätämajoitusta asunnottomille maanantaihin saakka, minkä jälkeen he aikoivat lähteä tiloista.

Valtaajien mukaan suora toiminta näyttää olevan ainoa keino hankkia ilman kotia oleville katto pään päälle.

-Helsingin asuntopula ei johdu tilanpuutteesta vaan poliittisista valinnoista. Pelkästään Helsingin keskustassa on tyhjillään kymmeniätuhansia neliöitä liiketilaa ja jopa kokonaisia kerrostaloja. Tulevan taantuman myötä sekä asunnottomien että tyhjillään olevien tilojen määrä todennäköisesti vain lisääntyy, sanoo Mari Lehtinen valtaajaryhmästä.

Ryhmä mustuttaa, että kuka tahansa voi joutua asunnottomaksi esimerkiksi työttömyyden, konkurssin tai pitkäaikaisen sairauden vuoksi.

Sama ryhmä järjesti asunnottomien hätämajoitusta vallatussa kiinteistössä myös lokakuussa asunnottomien yönä.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja