Talon valtaus päättyi Helsingin Haagassa

Poliisi ja valtaajat eri mieltä iltapäivän tapahtumista

Talonvaltaus Helsingissä on päättynyt. Valtaajilla ja poliisilla oli erilainen käsitys siitä, mitä Haagassa iltapäivällä oikein tapahtui.

Poliisin mukaan Kauppalantie 2:ssa sijaitsevan rakennuksen isännöitsijä otti aamulla yhteyttä viranomaisiin ja kertoi, että talon sähkölaitteet ovat vaarallisia ja siksi käyttökiellossa.

- Lähetimme yhden partion paikalle varoittamaan paikalla olleita neljää valtaajaa, sanoi päivystävä komisario Jussi Huhtela Helsingin poliisista.

Valtaajat kertoivat tiedotteessaan, että poliisi tyhjensi talon ja sakotti yhtä henkilöä. Poliisin mielestä kumpikaan väitteistä ei pidä paikkaansa.

- Jos valtaajat lähtivät, se oli heidän oma päätöksensä. Ja jos jota kuta olisi sakotettu, minun pitäisi tietää asiasta, sanoi Huhtela.

Yksityisomistuksessa oleva kiinteistö vallattiin torstai-iltana. Valtaajien tarkoitus oli perustaa tiloihin autonominen sosiaalikeskus kaupunkilaisten vapaaseen käyttöön. Keskusta on yritetty perustaa vuoden kuluessa jo yhdeksään vallattuun kohteeseen.

Nytkin valtaajat toivoivat, että kaupunki vuokraisi tyhjillään olevan tilan heille ja maksaisi vuokran tai tulisi välittämään neuvotteluja kiinteistön omistajan kanssa. Valtaajien mukaan omistajan edustaja käväisikin paikalla aamulla. Hän ei halunnut neuvotella vaan pyysi valtaajia poistumaan rakennuksesta.

Valtaajia edustava Juha kertoi, että valtaukset jatkuvat kunnes ryhmä löytää tilat.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat