Mainos

Talon kellarista löytyi dynamiittia Kullaalla

Kullaalaistalon kellarista löytyi iso metallitonkka, joka oli täynnä dynamiittia. Dynamitti oli jäänyt kellariin talossa aiemmin asuneelta panostajalta.

Räjähteiden ja aseiden keräysoperaatiossa Satakunnassa tehtiin eilen vaarallinen löytö, kun Kullaalla talon kellarista löytyi parinkymmenen litran metallitonkka täynnä dynamiittia. Tonkan sisällä oli yli 30 vuotta vanhan dynamiitin lisäksi lähes 20 räjähdysherkkää sähkönallia.

Porin poliisin mukaan dynamiitti olisi voinut räjähtää pelkän sähköimpulssin vaikutuksesta. Sellaisen voi saada aikaan vaikkapa kännykkä tai sähkölinja. Dynamiittitonkka oli jäänyt taloon siinä aiemmin asuneelta panostajalta.

Uhkaava tilannetta selvittämään kutsuttiin Porin poliisin erikoisjoukkoja sekä puolustusvoimien henkilöstöä ja kalustoa. Dynamiitti kuljetettiin Pasi-ajoneuvolla metsään ja räjäytettiin maakuopassa.

Dynamiittilöydös tehtiin osana Porin alueella käynnissä olevaa Paukku-keräystä, joka jatkuu vielä tänään. Eiliseen mennessä talteen oli saatu muun muassa kymmeniä aseita ja kymmeniä kiloja dynamiittia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.