Mainos

Vuosaaren palo: Asukkaat olivat vaatineet uutta palohälytinjärjestelmää – "Ilmeisesti ihmishenki ei ole niin kallis"

1:32

Vuosaaren tulipalossa menehtyneen perheen naapureiden mukaan talossa on asukkailla patterikäyttöiset palohälyttimet, joiden vaihtamisesta on pitkään keskusteltu.

MTV Uutiset tavoitti ulko-ovelta naapurin, joka kertoi menevänsä ostamaan pattereita palohälyttimeensä, koska hän testasi juuri oman hälyttimensä ja totesi patterin loppuneen.

Vuotien kerrostalon toisessa kerroksessa asuvan naapurin Maarit Kuvajan mukaan talo on rakennettu vuonna 2007 ja hänon  joutunut vaihtamaan palohälyttimensä patterit parin vuoden aikana kahteen kertaan.

– Muistaakseni hälyttimessä oli ensin akku joka kesti viisi tai kuusi vuotta. Sen jälkeen laitoin patterikäyttöisen hälyttimen. Minun hälyttimeni ei hälyttänyt ollenkaan viime yönä, vaikka asuntooni tuli savua ilmastointihormin kautta. Tarkistin hälyttimen tänään ja huomasin, että patteri on loppu ja siinä vilkkuu myös valo, sanoo Kuvaja.

Taloon vaadittu hälytinjärjestelmää 

Kuvajan mukaan Vuotien asukkaat ovat vaatineet, että taloon laitettaisiin heikkoviralla toimivat sähköiset hälyttimet.

– Siitä on taitettu peistä pitkään, että taloon saataisiin heikkovirtahälyttimet. Meille on nyt luvattu, että peruskorjauksen yhteydessä sellaiset on tulossa meidän taloon. Ilmeisesti ihmishenki ei ole niin kallis kuin palohälyttimet, sanoo Kuvaja.

Kuvaja kertoo tutustuneensa ghanalaiseen perheeseen.

– Lapset olivat aina iloisia ja aurinkoisia. Tämä on järkyttävää, murehtii Kuvaja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.