Talojen energiatehokkuus tarkkaan syyniin

Omakotitalojen energiatehokkuuteen aletaan kiinnittää tarkempaa huomiota.

Omakotitalojen energiatehokkuus tulee entistäkin tarkempaan syyniin muutaman viikon kuluttua. Kesäkuun alusta lähtien kaikkien vuoden 1980 jälkeen rakennettujen talojen omistajien on teetettävä energiatodistus, jos taloa ollaan myymässä tai vuokraamassa. Kiinteistönvälittäjät suosittelevat teettämään todistuksen kuntotarkastuksen yhteydessä. Sen hinnaksi pientaloissa arvioidaan 500–800 euroa.

Todistus perustuu niin sanottuun E-lukuun. E-luku painottaa energiankulutuksen sijaan rakennuksen teknisiä ominaisuuksia, kuten sitä, minkälaisella energialla talo lämpiää. Huonoimmiksi energianlähteiksi lasketaan öljy ja sähkö. Tämä on saanut monet sähkölämmitteisessä talossa asuvat pelkäämään, että heidän asuntonsa arvo laskee.

– Loppuvuosi tulee näyttämään, miten energiatodistus käytännössä toimii. On kuitenkin tosiasia, että jokaiselle omakotitalon omistajalle ja ostajalle tärkeintä ovat kuukausittaiset hoitokulut, kuten lämmitys ja vesi, toteaa SKV Kiinteistönvälityksen toimitusjohtaja Mikko Parikka.

Parikka ei usko energiatodistuksen vaikuttavan omakotitalojen osto- ja myynti-innokkuuteen.

– Uskomme kesän kauppamäärien pysyvän viimevuotisella tasolla, Parikka arvioi.


LUE MYÖS:


MTV3/Jokakoti

Lähde: Deski

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja