Mainos

Tällöin on vilkkain päivä joulun menoliikenteessä - saako lippuja vielä?

Perjantaista on tulossa joulun menoliikenteen vilkkain päivä, arvioivat VR, Liikennevirasto ja Finavia. Liikennemäärä jakaantuu kuitenkin lähes tasaisesti jouluaattoa edeltävälle viikonlopulle.

Liikenneviraston tieliikennekeskuksen päällikön Marketta Udeliuksen mukaan tieliikenne vilkastuu perjantaina puolen päivän jälkeen.

– Tämän hetken arvion mukaan tieliikenteen vilkkain päivä on perjantaina, jolloin Helsingin suunnalta lähtee ympäri Suomen liikkeelle 74 000 autoa. Kovimmat ruuhkat alkavat kello 14 tienoilla ja ne kestävät kello 19:aan asti, Udelius kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa myös lauantaina on vilkasta, kun Helsingin suunnalta starttaa noin 60 000 autoa. Pahimmat ruuhkat ovat aamuyhdeksästä kello 15:aan asti. Illallakin liikenne on vilkasta.

– Pahimmat ruuhkakohdat ovat, kun mennään 4-tietä ja 5-tietä pitkin itäsuuntaan. Ruuhkakohtia ovat muun muassa Lusi, Kuortti ja Kuopio, Udelius tähdentää.

Mahdolliset lumisateet saattavat kuitenkin sekoittaa joulun menoliikenteen täydellisesti.

– Jos näkyvyys on heikko ja lunta pöllyää, ne voivat vaikeuttaa tieliikennettä huomattavasti, Udelius toteaa.

Vielä saa junalippuja

Junayhtiö VR:n kaukoliikenteen johtajan Ari Vanhasen mukaan lipunmyynti juniin on ollut erittäin vilkasta. Hänen mukaansa suosituimmat yöjunavuorot Rovaniemelle ja Ouluun alkavat jo täyttyä, mutta lippuja kannattaa vielä kysellä.

– Lisäksi pitkän matkan InterCity-junat Kuopioon ja Joensuuhun ovat niitä junia, jotka täyttyvät ensimmäisinä. Lippuja kannattaa kuitenkin kysellä loppuun asti, sillä peruutuspaikkoja saattaa tulla. Tilanteen näkee parhaiten meidän nettikaupasta, Vanhanen ohjeistaa.

VR on varautunut ruuhkiin siten, että sen koko kalusto on jälleen käytössä ja muutamia ylimääräisiä junavuoroja on lisätty erityisesti pohjoisen menoliikennettä ajatellen. VR:n mukaan vilkkain menopäivä on jouluaattoa edeltävänä perjantaina, mutta suomalaiset lähtevät junilla joulunviettoon jo torstaina ja vilkas menoliikenne kestää koko viikonlopun.

Lähtöselvitys kannattaa tehdä ajoissa

Myös lentokenttiä hoitavan Finavian mukaan pahin ruuhka lentokentillä alkaa todennäköisesti jo jouluaattoa edeltävänä perjantaina. Finavian viestintäjohtaja Mikko Saariaho suosittelee tekemään lähtöselvityksen ennakkoon ja varaamaan reilusti aikaa lentoasemalle.

– Jos on pahimpina ruuhkapäivinä liikkeellä, niin kannattaa tulla hyvissä ajoin lentokentälle. Lähtöselvitys olisi hyvä tehdä ennakkoon ja mukaan on hyvä varata hyvää joulumieltä, Saariaho kannustaa.

Joulun paluuruuhkat ajoittuvat Saariahon mukaan ilmaliikenteen osalta useammalle välipäivälle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.