Mainos

Talliyrittäjä: "Emme voi antaa hevosten kuolla nälkään"

Talliyrittäjät syyttävät hevostensa hoitomaksuja laiminlyöviä eläinrakkaiden hoitajien hyväksikäytöstä.

Talliyrittäjä Ritva Kinnunen Suonsaaren talleilta Mikkelistä kertoo, että tallien hoitajat ruokkivat pelkkää hyväsydämisyyttään eläimiä, jotka eivät ole heidän vastuullaan.

– Emme me voi antaa hevosten kuolla nälkään. Niitä on vain ruokittava, vaikka rahaa ei olisi. Kyllä siinä sydän särkyy, kun tietää että talvi on tulossa eikä omistaja välitä mitään, Kinnunen sanoo.

Kinnusen talleille tuotiin viime keväänä hoitoon kaksi orivarsaa. Varsojen omistaja jätti valmennus- ja hoitomaksut kuitenkin tylysti maksamatta.

Puolisen vuotta Kinnunen hoiti kahta hevosta omalla kustannuksellaan. Riita paisui, ja hevoset jäivät rahariidan välikäteen. Omistaja olisi hakenut hevosensa pois, mutta Kinnunen lupasi luovuttaa vasta sitten, kun omistaja olisi suorittanut pois kaikki maksurästinsä.

"Henkinen paine on hirvittävä"

Viime perjantaina tapahtui yllättävä käänne. Omistajan valtuuttama kuljetusapulainen ajoi hevoskärryt tallin pihaan ja otti oriit omistajan kirjoittamalla valtakirjalla.

Kinnunen säikähti eikä vastustellut hevosten poisvientiä.

Kaksi- ja kolmevuotiaiden orivarsojen kohtalo on nyt epäselvä. Omistajan mukaan ne on lopetettu. Teurastamot eivät kuitenkaan vastaanota maksurästien vuoksi rekisteröimättä jätettyjä hevosia.

–Toivon, että Casinolla ja Lucianolla on kaikki hyvin. En tiedä, onko ne piilotettu ja viety uuteen hoitopaikkaan vai teurastettu kuten valtakirjassa sanottiin. Kaikki on avoinna, pohtii MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman haastattelema Kinnunen.

Talliyrittäjä kertoo, että asian aiheuttama stressi on vienyt häneltä jo yöuniakin.

–Tämä on ollut hirveää. En ole nukkunut moneen yöhön. Verenpaine on noussut yli kahteensataan. Henkinen paine on hirvittävä.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.