Mainos

Tallinnassa marssittiin homojen ja lesbojen puolesta

Tallinnassa on vietetty tänään Pride-tapahtumaa, jonka tarkoituksena on tukea seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisoikeuksia.

Kaksi vuotta sitten Tallinnan Pride-marssiin kohdistui räikeää väkivaltaa, mutta tällä kertaa Pride järjestettiin vapaamuotoisena tapahtumana, jonka kukin sai kävellä haluamassaan paikassa.

Virossa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien syrjintä on yhä yleistä verrattuna muihin EU-maihin. Tuoreimmassa eurobarometrissä vain yksi seitsemästä virolaisesta tuntee homon tai lesbon, kun taas EU:n keskiarvo on yksi kolmesta. Lisäksi monet kokevat seksuaalisen suuntautumisensa takia syrjintää jopa oman perheen piirissä, mutta myös työpaikoilla ja ystävien kesken. Vielä kuusi vuotta sitten yli puolet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvista virolaisista ilmoitti salaavansa suuntautumisensa.

Viron ihmisoikeusaktivistit ovat pettyneet maan parlamenttin, joka toukokuussa hylkäsi yhdenvertaisuuslain, joka olisi laajentanut syrjinnän suojaa mm. terveys- ja opetuspalveluihin.

Suomalaiset ovat halunneet tukea virolaisia ja siksi tänään on marssittu myös Espoossa. Espoo Pride -tapahtuman järjestivät opiskelijajärjestöt Opiskelijavinokkaat ry ja Teekkarilesbojen ja homopolyteknikkojen yhdistys Telehpy.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.