Mainos

Tallinnassa autokaaos – koululaiset elokuviin

Opettajien lakko sekä useat tukilakot ovat aiheuttaneet Virossa ja näkyvimmin Tallinnassa varsinaisen kaaoksen.

Suurin kaaoksen aiheuttaja on paikallisliikenteen työntekijöiden liittyminen lakkorintamaan.

Tallinnan bussit ja raitiovaunut ovat jääneet suurelta osin varikoille, kun kuljettajat aloittivat aamuyöllä 22 tuntia kestävän tukilakon. Samaan kasaan ovat kaatuneet myös Viron veturimiehet ja muut rautatietyöntekijät.

Laivalla terminaaleihin saapuvien suomalaisten, kuten muidenkin matkalaisten on siis turvauduttava suurelta osin omien jalkojen apuun.

Useat kaupungin taksifirmat ovat olleet jo päiviä huolissaan lakkoaallon leviämisestä Tallinnan kaupungin sisäiseen liikenteeseen. Taksit eivät yksinkertaisesti pysty korvaamaan linja-autoja tai raitiovaunuja.

Koulun sijasta elokuviin

Tallinnassa on jo nähty myös toisenlaista yrittäjyyttä vakavien lakkoilmeiden seassa. Forum Cinemas-elokuvateatteriketju mainostaa omia näytöksiään lauseella ” Kool on kinni, kõik on kinos”. Eli ”Koulu on kiinni, kaikki ovat elokuvissa”.

Oppilaat pääsevät opettajien lakon aikana elokuviin alennuksella ja teatterit avaavat ovensa jo yhdeksältä aamulla. Mainos on tuoreeltaan herättänyt närää opettajissa ja koululaisten vanhemmissa.

Forum Cinemas-ketjun kertoo Postimees-lehdelle, että yhtiö kyllä pelkää syytöksiä lakolla rahastamisesta.

– Olemme kuitenkin tehneet päätöksen, että elokuvia näytetään silloin, kun elokuvissakävijät voivat niitä parhaiten katsoa, sanoo ketjun edustaja Oskar Rossar.

Autoja ja jalankulkijoita

Tallinnan kaupungin viranomaisten mukaan yksityiautojen määrä kaupungissa on kasvanut hälyttävästi. Samalla on kasvanut myös jalankulkijoiden määrä.

Kaupunginhallitus kehottaa autoilijoita suureen tarkkaavaisuuteen jalankulkijoiden ja toisten autoilijoiden kanssa. Kaupungissa onkin hälytetty töihin lisää poliiseja valvomaan yksityisautoilun ja jalankulun sujuvuutta.

Poliisi puolestaan pyytää autoilijoita tarkkaavaisuuteen erityisesti alueilla, joilla liikkuu lapsia.

Katso Petteri Savolaisen juttu Tallinnasta (Seitsemän uutiset 8.3.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.