Mainos

Tallinnan pommi-iskuista epäilty pidätetty

Poliisi on pidättänyt miehen epäiltynä Tallinnassa kymmenen vuoden aikana tapahtuneista räjähdyksistä. Viranomaiset eivät ole paljastaneet motiivia. Luvattua vihjepalkkiota ei makseta, koska yleisövihjeistä ei ollut pidätyksessä apua.

Viron turvallisuuspoliisi on saanut kiinni miehen, jota se epäilee yhdeksän ihmishenkeä vaatineista räjähdyksistä Tallinnan Lasnamäellä.

Viron turvallisuuspoliisi julisti vangituksi aiemmin päivällä pidätetyn 67-vuotiaan virolaismiehen. Miehellä ei ole aiempaa rikosrekisteriä.

Turvallisuuspoliisin johtaja Aldis Alus ja Viron valtionsyyttäjä Margus Kurm kieltäytyvät kertomasta, onko pidätetty jo tunnustanut räjäytykset.

- Tutkijoilla on tarpeeksi näyttöä epäillä miestä useista Paekadun räjähdyksistä. Hänet on pidätetty murhasta mutta toistaiseksi emme vielä tiedä, monenko ihmisen, Kurm kertoi tiedotustilaisuudessa Tallinnassa.

Viranomaiset eivät kommentoineet tekojen mahdollista motiivia eivätkä sitä, olisiko tekojen taustalla mielenhäiriö. Viron tiedotusvälineissä on epäilty, että räjäytysten tekijä vihaisi yhteiskunnasta syrjäytyneitä.

Kymmenen vuoden aikana Lasnamäellä on ollut jo 15 räjähdystä, joissa on kuollut yhdeksän ihmistä ja saman verran on loukkaantunut. Viikko sitten tapahtunut viimeisin räjähdys vaati yhden ihmisen hengen.

Alustavien tietojen mukaan pidätetty ei tuntenut uhrejaan

Tallinnan kaupunki on luvannut maksaa miljoonan kruunun (64 000 euron) vihjepalkkion sarjapommittajan jäljille johtavasta vihjeestä. Poliisin mukaan yleisövihjeistä ei ollut pidätyksessä apua, joten palkkiota ei makseta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.