Mainos

Tallinkin lakko aiheutti vain pieniä myöhästymisiä

Tallinkin työntekijöiden tämänpäiväinen työnseisaus viivästytti matkantekoa vain noin puolella tunnilla Helsingin ja Tallinnan välillä. Yhtään vuoroa ei jouduttu perumaan.

Viron merimiesten ammattiliiton EMSA:n jäsenet keskeyttivät työt Tallinkilla tunniksi kello 13.

EMSA:n puheenjohtaja Kaia Vask kertoi STT:lle, että kyseessä oli varoitus, eikä tarkoitus ollut aiheuttaa pientä myöhästymistä suurempia ongelmia. Lakon tavoitteena oli saada Tallinkin johdon huomio siihen, että työntekijäpuoli on tosissaan palkkaneuvotteluissa esittämiensä vaatimusten suhteen.

Tavoitteena yhteinen palkkaus

EMSA hakee Tallinkilta yhtenäistä palkkausta eri aluksille. Sen mukaan Superfast-aluksilla työskentelevät ihmiset saavat 20-200 prosenttia suurempaa palkkaa kuin henkilökunta muilla yhtiön aluksilla. Superfast-alusten työehtosopimus on neuvoteltu yhdessä Suomen Merimiesunionin kanssa.

Tallinkin toimitusjohtajan Keijo Mehtosen mukaan lakko oli osa EMSA:n neuvottelutaktiikkaa.

- Osapuolet päättävät taktiikastaan itse, mutta ei tällaista pitäisi tehdä. Neuvottelut jatkuvat nyt normaaliin tapaan, ja yhteisymmärryksen löytämiseen on aikaa koko elokuu, Mehtonen sanoi.

Mehtonen kuitenkin arvioi sovun syntyvän vasta viime hetkillä.

EMSA ja Tallink ovat neuvotelleet palkkauksesta viime marraskuusta asti. Tallink on tarjonnut työntekijöille 16 prosentin palkankorotusta. Vaskin mukaan tämä ei riitä työntekijöille.

Tukholmassa lakkoilijat eivät päässeet pois laivasta

Vaskin mukaan Tallinnassa kerääntyi terminaaliin noin 400 työntekijää. Baltic Princess, Victoria ja Superstar pysyivät lakon ajan Tallinnan satamassa, Star Helsingissä ja Romantika Tukholmassa.

Tukholmassa Romantikan miehistö lakkoili laivan kannella, sillä EMSA:n mukaan kapteeni sulki ulospääsytiet laivasta. Helsingissä Star-laivan työntekijät poistuivat laivasta terminaaliin.

EMSA:n arvion mukaan lakkoon osallistui 60-70 prosenttia Tallinkin laivojen henkilökunnista.

SuperSeaCat-varustamo joutui perumaan alkuviikon pika-alusvuoroja Tallinnaan kovan tuulen vuoksi. SuperSeaCat perui maanantai-illan, tiistain ja keskiviikkoaamun lähdöt.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.