Tallink Silja toivoo koronatarkastusten siirtämistä lähtösatamaan – povaa yhtä kesän suosikkikohdetta

2:08
Riian risteilyjen suosio yllätti Tallinkin viime kesänä.

Tallink Silja toivoo, että koronadokumenttien tarkastus tapahtuisi jo laivojen lähtösatamassa. Todistukset koronarokotuksista ja -testeistä tai sairastetusta taudista on nopeampaa käsitellä lähtösatamassa kuin tulosatamassa.

Yhtiön toimitusjohtaja Margus Schultsin mukaan syy on se, että maihin saavuttaessa matkustajat tulevat yhtenä ryppäänä, mikä aiheuttaa helposti ruuhkia. Sen sijaan lähtösatamassa matkustajia saapuu tarkastuksiin vähitellen.

Satamien entistä pahempaa ruuhkautumista pelätään, kun matkustajamäärät laivoilla vähitellen kasvavat.

–  Ruuhkia on aiheuttanut se, että erilaisia todistusformaatteja on paljon, Schults sanoo.

Seurauksena on ollut se, että tarkastukset ovat sujuneet hitaasti matkustajaa kohti. Schults toivoo standardisoituja formaatteja, kuten suunnitteilla olevia EU-maiden yhtenäisiä rokotuspasseja.

Hän uskoo, että rokotusten eteneminen avaa mahdollisuuden palata normaalimpaan liikenteeseen, mutta sumua on edelleen paljon.

–  Ei ole selvää, milloin ja miten matkailua avataan, Schults kertoo.

Hänen mukaansa viranomaisilta tulee ristiriitaisia tietoja asiasta.

Varustamot suunnitelleet uusia reittejä

Tallink Silja on suunnitellut uusia reittivaihtoehtoja kesän ajaksi. Muun muassa Silja Serenade operoi Helsinki–Tallinna–Maarianhamina-reittiä 24. kesäkuuta lähtien heinäkuun loppuun saakka.

Yhtiö odottaa, että Ahvenanmaasta muodostuu tulevan kesän suosikkikohde.

Myös muut varustamot ovat ilmoittaneet uusista reiteistä. Eckerö Line aloittaa kesäkuussa päiväristeilyt Helsingistä Hankoon. Hankoon suuntaa myös Viking Line, jonka toisena uutena kotimaisena kohteena on kertaluontoinen risteily Kotkaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja