Mainos

Tallink listautumassa Tallinnan pörssiin

Yhtiön mukaan hanke etenee ripeällä aikataululla. Toimitusjohtaja Håkan Nordström kiistää listautumisen tähtäävän Silja Linen Sea Containersin ostoon.

Varustamoyhtiö Tallink aikoo listautua Tallinnan pörssiin. Listautumisella Tallink yrittää kerätä markkinoilta uutta pääomaa toimintansa laajentamiseen.

Osakeannissa on jaossa yli 34 miljoonaa osaketta ja hintaväli tulee olemaan 4,70-5,88 euroa. Tarjousaika alkaa tänään ja päättyy ensimmäinen joulukuuta. Yhtiön mukaan myyntihinta on sama kaikille sijoittajille.

Julkisuudessa Tallink on nimetty yhdeksi Silja Linen Sea Containersin ostajaehdokkaaksi. Tallinkin toimitusjohtaja Håkan Nordström kiistää kuitenkin listautumisen tähtäävän ostoon.

- Rahaa voisi käyttää moneen asiaan. Tämä Siljan osto on lähinnä suuren yleisön ja median luoma asia, sitähän Tallink ei ole koskaan tuonut julki. Meillä on mittava investointiohjelma edessämme ja luulen, että nyt pitää siihen keskittyä, sanoo Nordström.

Tallink liikennöi väleillä Helsinki-Tallinna, Tallinna-Tukholma ja Paldiski-Kapellskär. Sillä on käytössään yhteensä 12 nopeakulkuisia alusta, tavallista autolauttaa ja loistoluokan risteilyalusta. Toimitusjohtaja Nordströmin mukaan yhtiö on tehnyt jo aiemmin päätöksen lisätä laivakantaansa. Rakenteilla on yksi risteilyalus Aker Finnyardsilla ja toinen on tilauksessa. Yksi alus tilataan Italiasta.

Yhtiö on markkinajohtaja Tallinna-Helsinki- ja Tallinna-Tukholma -linjoilla. Se kuljetti päättyneellä tilikaudella yli 3,2 miljoonaa matkustaja.

Osakkeiden merkintähinta on 73,50-92,00 Viron kruunua eli 4,70-5,88 euroa osakkeelta. Lopullinen myyntihinta määritetään tarjousajan päättyessä joulukuun alussa. Alustavalla merkintähinnalla Tallinkin markkina-arvo nousee 642-803 miljoonaan euroon.

(MTV3-STT)

(Kauppalehden talousuutiset 21.11.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.