Mainos

Tallink aloittaa liikennöinnin Pietariin

Laivayhtiö Tallink aloittaa säännöllisen matkustaja- ja autolauttaliikenteen Helsingistä Pietariin huhtikuun alussa. Aluksi M/s Fantaasia lähtee joka toinen päivä Helsingistä ja joka toinen päivä vastaavasti Pietarista. Helsingistä lähtiessään alus poikkeaa Tallinnassa, mutta paluumatka Pietarista taittuu ilman pysähdyksiä.

Toimitusjohtaja Keijo Mehtonen Tallink Finland Oy:stä kertoo, että valittavana on niin perinteisiä risteilyjä kuin erilaisia pakettimatkavaihtoehtojakin.

-Lisäksi autoja ja busseja voi ottaa mukaan sekä rahtia saa viedä. Pietarissa voi viipyä niin kauan kuin haluaa. Eli kyse ei ole vain puhtaista risteilyistä, vaan Fantaasia on linjalaiva, jossa myydään kaikkia erilaisia tuotteita, kuten esimerkiksi Tukholman- tai Tallinnan-laivoillakin, Mehtonen kuvailee.

Fantaasia lähtee ensimmäiselle Pietarin-risteilylleen huhtikuun ensimmäisenä päivänä. Mehtosen mukaan linjaristeilyt ovat herättäneet kiinnostusta myös Suomen rajojen ulkopuolella, vaikka risteilymatka Pietariin vaatikiin viisumin.

-Kiinnostus on ollut erittäin suurta, ja me kyllä itse uskomme, että tästä tulee hyvä linja. Ongelmana on vain se, että matkustaminen Pietariin ei ole asiakkaalle niin helppoa kuin vaikkapa Ruotsiin tai Viroon. Mutta matkustajan on vaan hyväksyttävä, että olosuhteet ovat ne kuin ovat, ja että niiden mukaan pitää elää, toteaa Mehtonen.

Tallink aikoo aloittaa päivittäisen linjaliikenteen Pietariin heti, kun liikennemäärät vastaavat niille asetettuja odotuksia, kertoo Mehtonen.

-Tämä tapahtuu viimeistään vuonna 2005. Eli silloin liikenteeseen tulee toinenkin laiva.

Tallinkissa viimeistellään vielä matkojen hintoja, mutta Mehtosen mukaan halvimmillaan henkilö pääsee risteilylle noin sadalla eurolla, ja tässä ovat mukana jo kiertoajelu ja viisumi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.