Mainos

Tällaista tuhoa Pohjois-Korean ydinkoe olisi tehnyt Tampereella

Pohjois-Korean tekemä uusi ydinkoe on ollut vahvasti esillä tiedotusvälineissä tänään.

Pohjois-Koreassa sattuneen maan järähtelyn kerrotaan johtuneen ydinkokeesta, ja se havaittiin myös Helsingin yliopiston seismologian instituutissa. Räjähdyksen voimakkuudeksi on arvioitu kymmentä kilotonnia, joka olisi likipitäen samaa luokkaa kuin Yhdysvaltojen Hiroshimaan pudottama ydinpommi vuonna 1945.

Mutta kuinka suuresta jytinästä kymmenen kilotonnin räjähdyksessä on konkreettisesti kyse?

Teknologiasivusto TechCrunch on löytänyt verkon uumenista erikoisen nettisivun, jonka kautta käyttäjille havainnollistetaan karttapalvelun avulla, minkälaista tuhoa ydinräjähdys tekisi.

Räjähdyksen voimakkuus havainnollistetaan Googlen karttojen päällä. Tuhoalueet näkyvät tikkataulun tavoin ympyrän eri osina.

Käyttäjä saa itse näppäillä räjähdyksen voimakkuuden ja siirtyä kartalla tarkastelemaan räjähdyksen vaikutusaluetta haluamallaan paikalla.

Sivustolla todetaan, että kyseessä on kuitenkin vain suuntaa-antava esitys ja siinä havainnollistetaan maan pinnalla tapahtuva räjähdys.

Sivuston mukaan tuhoja havainnollistavien ympyröiden halkaisijoissa ei ole huomioitu kuumuuden tai ydinlaskeuman aiheuttamia tuhoja. Myöskään maastoa, kuten vaikkapa vuorten vaikutusta, ei ole huomioitu tuhoalueen esittämisessä.

Koko Tampereen keskusta olisi tuhoutunut

Sivuston antamien tietojen perusteella kymmenen kilotonnin räjähdys tuhoaisi esimerkiksi Tampereen keskusta-alueen täydellisesti.

Jutun pääkuvassa näkyvällä sisimmällä renkaalla tuho olisi totaalista. Raudoitetut betonirakenteet tuhoutuisivat tällä alueella täysin.

Keskimmäisen renkaan alueella tavalliset talot tuhoutuisivat käytännössä kokonaan.

Uloimmalla renkaalla suurin osa rakennusten lasisista pinnoista menisi säpäleiksi sellaisella voimalla, että ne saattaisivat aiheuttaa loukkaantumisia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.