Tällaista on Andy McCoyn taide – katso kuvat tauluista

Rock-legenda Andy McCoyn Extravaganza-taidenäyttely on avoinna Kaapelitehtaalla tänä viikonloppuna.

Näyttelyn VIP-avajaisia vietettiin eilen torstaina ja Kaapelitehtaan Valssaamo-sali täyttyikin nopeasti kiinnostuneista median edustajista, taidealan ihmisistä ja muista kutsuvieraista.

Andy McCoy kuvailee taulujensa aiheiden tulleen "kaikesta, mitä hän on nähnyt ja kokenut". Värikkäissä tauluissa näkyvät paikat, joissa hän on käynyt, ihmiset, joita hän on tavannut ja usein myös hän itse – joko yksin, vaimonsa Angelan kanssa tai yhdessä muiden tunnettujen rock-tähtien kanssa.

– Mulla ei ole minkäänlaisia luovia kausia, vaan inspiraatio tulee kuin tulee. Sitten kun se tulee, maalaan helposti 15 tuntia putkeen, Andy kuvailee tapaansa maalata.

Maalaaminen ja taide on kiinnostanut häntä aina, mutta ensimmäisen kerran hänen töitään oli esillä näyttelyssä vuonna 2010. Nyt käynnissä olevan, järjestyksessä kolmannen näyttelyn taulut ovat valmistuneet pitkällä aikavälillä ja ne ovat Andyn yksityisistä kokoelmista.

– Suurimpaan osaan näytillä olevista tauluista on jokaiseen mennyt vähintään kaksi viikkoa täyttä päivää työtä, Andy kertoo.

Samassa näyttelyssä on esillä myös valokuvaaja Lamppu Laamasen ja taidemaalari Tarmo Muttosen teoksia.

Katso kuvat muutamista näyttelyssä esillä olevista tauluista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat