Mainos

Tällaista ammattiapua Ilkka Kanerva voi saada

Kansanedustaja Ilkka Kanerva kertoi Iltalehden haastattelussa hakeutuneensa ammattiauttajan puoleen päästäkseen viestikohukierteestä.

Useaan otteeseen nuorten naisten kanssa sopimattomasta viestittelystä kiinnijäänyt Ilkka Kanerva ei tarkenna, millaisesta ammattiavusta on kyse. Ottamatta kantaa Kanervan tapaukseen kliininen seksologi Jukka Virtanen kertoo, millaista hoitoa samantyyppisessä tapauksessa olevan henkilö voi saada.

– Kyseessä voi olla joko pakko-oireisuus, eli jokin käyttäytymistapa tai toimintamalli, jonka tietää haitalliseksi, muttei yrityksistä huolimatta pysty hillitsemään sitä. Tai sitten riippuvuus eli addiktio, joka kohdistuu johonkin mielihyvää tuottavaan asiaan, Virtanen kuvailee.

Hänen mukaansa potilasta voidaan hoitaa joko lääkkeillä tai terapialla, tai parhaan tuloksen saavuttamiseksi molemmilla.

– Tällaisissa tapauksissa käytetään lähes aina mielialalääkkeitä, jotka on kehitetty depression hoitoa varten, mutta jotka sopivat myös pakko-oireista ja riippuvuuksista kärsiville. Lisäksi pitkän linjan ammattilaisena näkisin, että jos kyseessä on vakava-asteinen riippuvuuskäyttäytyminen, se vaatii vähintään keskipitkää psykoterapiaa.

Virtasen mukaan Suomessa on keskitytty hoitamaan erektiohäiriöitä ja haluttomuutta, mutta vähemmälle huomiolle on jäänyt se, jos haluja onkin häiritsevän paljon.

– Vasta 2000-luvulla on alettu rakentamaan hoitosysteemiä ja saatu koulutettua henkilökuntaa. Suomessa on perinteisesti hoidettu tällaisia tapauksia matalalla profiililla, vähän samaan tapaan kuin poliitikkojen alkoholiongelmia Kekkosen aikaan: Ne ovat henkilökohtaisia asioita, eikä niistä puhuta.

(MTV3–ANULIINA TULLA)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja