Mainos

Tällaisia ovat syyttäjän uudet Ulvila-todisteet

Uusi Ulvila-oikeudenkäynti näyttää perustuvan pitkälti perheen lasten kertomuksiin sekä näiden uskottavuuden arviointiin.

Satakunnan käräjäoikeus julkisti iltapäivällä Ulvilan murhan uuden syytekirjelmän, josta selviää käräjäoikeudessa esitettävä uusi todistelu pääpiirteittäin. Ainoastaan sen tärkeimpään osaan, lasten kertomuksiin, liittyviä todisteluteemoja on salattu.

Todisteiden listauksesta ei paljastu suuria yllätyksiä. Suuri osa vaikuttaa olleen esillä korkeimman oikeuden julkistaman materiaalin myötä jo aiemmin. Myös teonkuvaus on sama kuin vuonna 2010.

Poliisin keräämät todisteet keskittyvät lasten kertomusten vahvistamiseen.

Toiseksi vanhin lapsi on kertonut kuulleensa yöllä ääniä makuuhuoneensa oven läpi. Keskusrikospoliisi on lausunnossaan todennut sen mahdolliseksi.

Tapahtumien nauhoitusta todistaa useampi asia, muun muassa Iltalehden vuonna 2011 julkaisema Auer-haastattelu, jossa tämä tuo nauhoitusmahdollisuuden esille jo ennen kuin Auer olisi voinut kuulla tästä epäilystä mistään muualta.

Lisäksi tutkittu on Auerin yöpaita, josta ei ole löytynyt lasinsiruja, vaikka tämä on kertonut suojanneensa kasvojaan lentäviltä lasinpaloilta. Tämä viittaa syyttäjän mukaan siihen, että Auer on vaihtanut vaatteita Lahden murhan jälkeen.

Eräs todistaja kertoo, että Auerin talossa on ollut murhayönä valot päällä kello 00.50 ja 1.00. Tämä käy syyttäjän mukaan yksiin toiseksi vanhimman lapsen kertomuksen kanssa. Auer puolestaan on kertonut, että koko perhe oli nukkumassa jo kello 23. Myös tämän todistajan ilmaantuminen on tullut esille aiemmin.

Myös muutamia uusia todistajia on nimetty. Erityisesti huomiota herättää eläkkeellä oleva erikoisopettaja Keijo Ahorinnan kutsuminen oikeudenkäyntiin asiantuntijatodistajaksi. Todistusteemana on saatananpalvontarituaalit yleensä ja tässä tapauksessa.

Saatananpalvontaa nähdään myös uhrin vammoissa, joista muodostuu ylöspäin oleva risti. Myös tämä todiste on ollut esillä aiemmin.

Asiakirjoihin liittyvästä julkisuudesta oikeus tekee päätöksen torstaina. Sen jälkeen tiedetään tarkemmin, mitä otsikkotasolla luetellut uudet todisteet pitävät sisällään - jos pöytäkirjat siis päätetään julkaista.

Pääkäsittely alkaa 20. elokuuta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.