Mainos

Tällaisia epäillyt ovat: Yksi oli töissä kalatiskillä

Pariisin eilisen iskun pääepäillyt, 32- ja 34-vuotiaat veljekset Chérif ja Saïd Kouachi ovat edelleenkin karkuteillä.

Kolmesta etsitystä miehestä yksi on pidätetty. 18-vuotias Mourad Hamyd ilmoittautui itse eilen illalla noin kello 11 paikallista aikaa lähellä Belgian rajaa sijaitsevan Charleville-Merzieren poliisiasemalle saatuaan tietää, että hänta epäillään avunannosta tapahtuneeseen.

"Mourad oli koulussa koko aamupäivän"

Le Point-lehden lähteiden mukaan kyseessä on toisen veljen lankomies, eikä hän lähipiirin mukaan ole islamisti.

– Mourad oli koulussa koko eilisen aamupäivän. Sille on paljon todistajia. En ymmärrä miksi hänet on pidätetty, 17-vuotias Anis kertoi AFP:lle

Le Monde-lehden mukaan myös veljeksistä vanhemman, Saïd Kouchin vaimo on kotoisin Charleville-Merzieresta. Saïd Kouachin vaimosta tiedetään myös kertoa, että hän työskentelee päiväkodissa ja että hän alkoi pukeutua huntuun käytyään pyhiinvaelluksella Mekassa vuonna 2008.

Kolmikon tunnetuin on hahmo on Chérif Kouachi. Vuonna 2008 hänet tuomittiin osallisuudestaan taistelijoiden värväämiseen Irakiin. Tuomio oli kolmevuotinen, josta puolitoista ehdotonta vankeutta. Päästyään vankilasta hän työskenteli supermarketin kalatiskillä lähellä Pariisia sijaitsevassa Conflans-Sainte-Honorine’ssa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.