Mainos

Tällaisen jatkajan Pekka Perä haluaa Talvivaaraan

Kaivosyhtiö Talvivaaran toimitusjohtajan tehtävät jättävä Pekka Perä toivoo jatkajaltaan pitkäjänteistä otetta. Perä ilmoitti tänään, että hän jättää toimitusjohtajan tehtävät muutamien kuukausien aikana.

– Haluan, että seuraava toimitusjohtaja on pitkäjänteinen, jota minä en ollut. Minä olin tällainen sähköjänis. Toivon, että seuraava toimitusjohtaja valmentaa ja neuvoo työntekijöitä, eikä niin paljon määrää, Perä kertoo MTV3 Uutisille.

Perä arvioi, että hänen jatkajansa voisi aloittaa vuodenvaihteen tienoilla. Perän mukaan hallituksessa on käyty henkilöistä jo epävirallisia keskusteluja ja nyt on aloitettu virallinen haku.

– Itse tunnen paljon hyviä henkilöitä myös yhtiön sisältä. Katsomme kuitenkin myös yhtiön ulkopuolisia henkilöitä konsultin avulla.

Perä aikoo jatkaa yhtiön hallituksen jäsenenä ja säilyttää nykyiset osakeomistuksensa Talvivaarassa. Hän on yhtiön suurin osakkeenomistaja. Perä omisti syyskuun lopussa 22,85 prosenttia Talvivaaran osakkeista.

Talvivaaran johto ilmoitti tänään, että se keskittyy loppuvuonnakannattavuuden optimointiin tuotannon maksimoimisen sijaan. Yhtiö uudistaa koko ajan myös organisaatiotaan.

– Niinpä ajattelin, että nyt on minun vuoro lopettaa toimitusjohtajana, Perä selvittää.

Hän ei halunnut olla enää prosessiluonteisessa työssä mukana, vaan hallituksessa luomassa tulevaisuuden suunnitelmia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.