Mainos

Tällainen on Suomen uusi pääministeri Stubb

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb, 46, hurmasi kokoomuksen puolueväen Lahdessa ja tuli valituksi puolueensa puheenjohtajaksi ja pääministeriksi.  

Stubb lähti tavoittelemaan puheenjohtajuutta keväällä pian sen jälkeen, kun Jyrki Katainen ilmoitti luopuvansa tehtävästä. Puheenjohtajakampanjassa Stubb profiloitui muun muassa terhakkaana Nato-jäsenyyden kannattajana.   

 Kuka Stubb?

- 46-vuotias kokoomuksen eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri  

- filosofian tohtori, espoolainen, naimisissa, kaksi lasta  

- kansainvälinen, kielitaitoinen, äänimagneetti, intohimoinen urheilija ja tviittaaja  

Stubb on nykykokoomuksen suosituimpia poliitikkoja, joka on kerännyt ennätysmäiset henkilökohtaiset äänisaaliit useissa vaaleissa. Hän on erinomainen esiintyjä, puhuu sujuvasti useampaa kieltä ja käyttää sosiaalista mediaa vielä sujuvammin. Stubb vetoaa etenkin nuoriin ja kaupunkilaisiin kokoomuslaisiin. Hän on myös intohimoinen urheilija, harrastuksiin kuuluu muun muassa triahtlon.   

Politiikkaan Stubb tuli EU-vaaleissa 2004 suurella äänimäärällä. Kokoomuksen ulkoministeriksi hänet nimitettiin 2008, kun Ilkka Kanerva joutui eroamaan tekstiviestikohun jälkeen. Stubbin vahvuudet ovatkin kansainvälisessä politiikassa, mutta hänen sisäpoliittista osaamistaan - sekä kiinnostustaan niihin - on epäilty.  

Eduskuntavaaleissa hän oli ehdolla ensimmäistä kertaa 2011, ja uudessa Kataisen hallituksessa hän sai eurooppa- ja ulkomaankauppaministerin salkun.   

Stubb on koulutukseltaan filosofian tohtori London School of Economicsista. Hän on naimisissa brittiläisen juristin Suzanne Innes-Stubbin kanssa, ja heillä on kaksi lasta, 12-vuotias Emilie ja 10-vuotias Oliver. Stubb asuu perheineen Espoossa.  


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.