Mainos

Tällainen on maailman paras lomapaikka

Jokakoti.fi-sivuston lukijat rentoutuvat mielellään tutuissa maisemissa, sillä parhaaksi lomanviettopaikaksi äänestettiin yllättäen oma koti ja kesämökin rauha.

Eniten vastauksia keräsi mökkiloma, joka koettiin rentouttavaksi rauhan tyyssijaksi. Noin 35 prosenttia äänistä kerännyt kesänviettotapa sai lukijoilta hehkutusta etenkin kauniin ja rauhallisen ympäristönsä ansiosta.

– Siellä olen vapaa kaikesta normaalista. Siellä on luonto, rauha ja lepo, nimimerkki Lettu hekumoi.

– Suomalaista järvimaisemaa ei voita mikään muu näkymä maailmassa. Luonnon läheisyys ja oma rauha itse valitussa seurassa, ei enempää voi lomalta toivoa, nimimerkki Mökkihöperö toteaa.

Voimia ehtii kerätä myös vuokramökiltä, kuten nimimerkki Anuliini kertoo.

– Vietän kesälomastani osan vuokramökillä. Siellä saa olla vapaasti, ei tarvitse stressata koti- tai muita töitä. Täydellistä olemista vaan!

Kotona on ihanaa!

Myös oma koti oli monelle onnen tyyssija, sillä se sijoittui kisassa toiseksi haalien noin 25 prosenttia äänistä.

– Mukavaa vain enimmäkseen oleskella. Innostuksen sattuessa voi puuhailla kaikenlaista välillä heittäen pitkäkseen lattialle ja keitellen teetä tai mitä mieli tekee. Joka huoneeseen ja vessaankin yms. on mukava poimia kukkia läheisestä metsästä. Siinäpä se aika kuluu ja illalla televisiota, lukemista ja hyvillä mielin illalla puhtaisiin lakanoihin rakkaansa kanssa lepäilemään, nimimerkki Sara kertoo.

Nimimerkki Miksi viihtyy kotona monen vuoden mökkeilyn jälkeen.

– Mökkielämää vietetty 30 vuotta, se riittää siitä höperyydestä. Kotona kaikki mahdollisuudet harrastaa, käydä välillä veneilemässä ja shoppailemassa.

Muutama vastaaja koki kotiloman myös pakkovaihtoehdoksi, sillä rahat eivät riitä mökkiin tai ulkomaanmatkaan.

– Pakko on kotona viihtyä. Ei ole omaa pihaa, ei mökkiä, ei venettä, eikä rahaa viedä koko perhe ulkomaille. Onneksi on uimarannat, leikkipuistot, kaupungin vuokrakasvipalstat ja paljon muuta, kunhan avaa silmät, nimimerkki Rouva Äiti toteaa.

Samaa mieltä on myös nimimerkki Köyhä

– Eipä ole rahattomalla mahdollisuutta lähteä muualle kuin etupihalta takapihalle ja takaisin.

Kaukomaat eivät houkuttele

Omalla pihalla puuhastelu jäi kiperästi kolmanneksi, sillä se sai noin 18 prosenttia annetuista äänistä. Syykin oli selvä, sillä vuosi vuodelta kaunistuvat kukkapenkit riittivät monen lomailoksi.

Nimimerkki Tupu nauttii myös oman pihan sadosta.

– Ison kasvimaan ja puutarhanhoito on mielekästä ja aina löytyy tekemistä. Kevään ahkerointi tuottaa runsaan sadon syksyisin ja tietää, että saa puhdasta ruokaa ilman myrkkyjä.

Viimeisille sijoille jäivät yllättäen loma veneillen ja kaukomailla. Ulkomailla lomaansa vietti mieluiten 14 prosenttia vastaajista, veneellä merielämästä nautti vain 9 prosenttia vastaajista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.