Mainos

Tällainen on keskustan uusi puheenjohtaja

Juha Sipilä tiesi, mistä narusta vetää. Hän lähti tavoittelemaan puoluejohtajan paikkaa tunnuksella ”ehdokas puhtaalta pöydältä”.

Puolue sai tuoreen keulakuvan, jota kukaan ei pääse syyttämään takavuosien vaalirahakohuista tai menneistä vaalitappioista. Sellaiselle oli nyt tilausta.

Lyhyt kokemus politiikasta ei tällä kertaa noussut esteeksi. Isohkon puolueen puheenjohtajaksi ei yleensä nousta yhden vuoden kansanedustajakokemuksella.

Puute ei ole aivan vähäinen, kun pitäisi haastaa kokeneita puoluejohtajia ja hallituksen avainministereitä niin kotimaan kuin ulkopolitiikankin asioissa.

Vaatimaton yritysjohtaja

Oulun lähellä Kempeleessä asuva Sipilä on viiden lapsen isä ja neljän lapsen isoisä, olemukseltaan vaatimaton ja tärkeilemätön. Hän puhuu mielellään perheiden ja kristillisten arvojen puolesta.

Diplomi-insinöörin koulutuksen saanut Sipilä on 51 ikävuoteen mennessä tehnyt pitkän uran yritysmaailmassa ja luonut siinä myös mittavan omaisuuden. Hän on ollut mukana kymmenissä yrityksissä omistajana ja hallituksen jäsenenä.

Menestystä on tullut IT-miljonäärin maineeseen asti. Vähemmän tunnettua on, että hän käyttää yritystensä voittoja hyväntekeväisyyteen yhdessä Minna-vaimonsa kanssa hallitseman säätiön kautta. Sipilä ei pitänyt asiasta ääntä kampanjansa aikana.

Kun rahat loppuivat...

Sipilä on tuntenut nahoissaan myös yrittämisen nurjemman puolen.1990-luvun alun lamavuosina elettiin sellaisiakin hetkiä, kun tilillä oli rahaa 1700 markkaa, mutta laskuja mapissa miljoonan edestä.

Puheenjohtajakampanjasta Sipilä selviytyi kolhuitta. Vaikein paikka taisi tulla, kun hän joutui selittämään suhdettaan lestadiolaisuuteen.

Sipilä ei kertomansa mukaan kuulu vanhoillislestadiolaiseen liikkeeseen. Hänen juurensa ovat niin sanotussa rauhansanalaisuudessa, missä korostetaan yksilön omaa omantunnonvapautta.

(MTV3 - STT)

Katso Matti Maunun juttu Rovaniemeltä (Seitsemän uutiset 9.6.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.