Tällainen on Euroopan paras rahaministeri - katso Kataisen ylä- ja alamäet kuvina!

Arvostettu Financial Times on valinnut Jyrki Kataisen Euroopan parhaaksi valtiovarainministeriksi. Katainen peittosi lehden vertailussa 18 muuta eurooppalaisministeriä.

Viihdeuutiset kokosi saavutuksen kunniaksi kuvakoosteen Kataisen uran varrelta.

25-vuotias Jyrki Katainen oli ehtinyt olla jo kolme vuotta kotikuntansa Siilinjärven valtuustossa. Valtuutetun tukka oli tuolloin vähän nykyistä ilmavampi, mutta muuten Katainen on säilyttänyt piirteensä hämmästyttävän hyvin.

Vuonna 2004 Katainen oli ehtinyt työskennellä kansanedustajana viisi vuotta. Vähempikin puurtaminen panee väsyttämään!

Katainen esitteli rennompaa tyyliään vuonna 2005. Tyylitietoiset ja ilkeämieliset saattaisivat kysyä: Ostaisitko sinä tältä mieheltä käytetyn auton?

Tällä kertaa aurinkolasit kotiin jättänyt Katainen toi perheensä tutustumaan Espoon asuntomessuihin vuonna 2006. Vaimo Mervi ja tytär Saara jaksoivat poseerata perheen poliitikon kanssa iloisin mielin.

Katainen joutui SPD:n Eero Heinäluoman tavoin vuonna 2006 ohjaaja Olli Saarelan hampaisiin. Saarela kovisteli Kataista ja Heinäluomaa Imagen haastattelussa. Metsästystä harrastava Katainen sai maistaa tällaista Saarelan sanaista säilää:

– ...Katainen kehuu sillä, että se ampuu majavia metsässä, ja että siellä on niin rauhallista. Raukka majava, voi v-tu, minä sanon sellaistakin kaveria, Saarela jyrähteli Imagessa.

Viime vuonna oli Tehyn vuoro käydä Kataisen kimppuun. Sairaanhoitajien palkkakiistassa Katainen sai kovan ryöpyn niskaansa. Demari-lehdestä napattu pilapiirros ei ollut valtiovarainministerin kannalta järin imarteleva.

Johanna Tukiaisen synnyttämä tekstiviestikohu napsahti Kataisenkin nilkkaan. Puolueensa puheenjohtaha kyynelehti tiedotustilaisuudessa, jossa hän ilmoitti Ilkka Kanervan jättävän ministerin paikkansa.

Tänä syksynä Katainen pääsi taas näyttämään pitkää nenää arvostelijoilleen. Kunnallisvaalien jälkeen puoluejohtaja otti maljan vaalivoiton kunniaksi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat