Mainos

Tällainen on epäilty Malmön ampuja

Pohjoismaiset mediat kertovat murusia Malmön ampumissarjan epäillyn taustoista.

Ruotsin poliisi on pidättänyt 38-vuotiaan miehen epäiltynä Malmön ampumissarjasta. Poliisi pidätti miehen lauantai-iltana todennäköisin syin epäiltynä yhdestä murhasta ja seitsemästä murhayrityksestä.

Poliisi on vaitonainen miehen taustoista. Hänellä oli kantolupa kahteen aseeseen, joiden osuutta ampumisiin tutkitaan. Norjalaisen Verdens Gangin mukaan poliisi tutkii myös epäillyn matkapuhelimen tietoliikennettä saadakseen tietoa hänen sijainnistaan tekoajankohtina.

Poliisi pääsi miehen jäljille yleisövihjeiden perusteella.

Mies on kiistänyt syyllisyytensä.

Kuka epäilty on?

Naapurit kertovat SVT:lle epäillyn olevan hiljainen mies, joka pitäytyy omissa oloissaan. Hän vietti myös paljon aikaa kerrostalokotinsa kellarissa.

- Hän puuhasteli aamuin illoin polkupyöriensä kanssa kellarissa ja kertoi pyöräilyn olevan tärkeä harrastus, naapuri kertoo Aftonbladetille.

Intohimoinen puuhastelu tietyn harrasteen parissa saattaa liittyä Aspergerin oireyhtymään, jota epäilty sairastaa. Hufvudstadsbladetin mukaan epäilty kertoo syndroomasta kotisivuillaan, jotka on pidätyksen jälkeen suljettu.

Ruotsin Växsjössä syntynyt mies asui 1990-luvulla Yhdysvalloissa.

Epäilty omistaa kaksi asetta, joista toinen on lasertähtäimellä varustettu Glock-pistooli. Verdens Gangin mukaan mies on malmöläisen ampumakerhon jäsen.

Ilta-Sanomien mukaan epäilty puhui entisellä työpaikallaan musiikista ja kertoi suorittaneensa karaten mustan vyön. Hän kuitenkin joutui lopettamaan työnsä, koska ei pärjännyt siinä.

Mikä oli motiivi?

Ampumisten motiivi on yhä epäselvä, eikä poliisi ole halunnut julkisesti arvuutella asiasta.

Paikallisissa medioissa epäiltyä on vertailtu paljon Lasermieheksi kutsuttuun henkilöön, joka ampui 90-luvulla maahanmuuttajataustaisia malmöläisiä.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.