Mainos

Tällainen on Äänekosken tuleva biotuotetehdas – katso grafiikka

Metsä Groupin Äänekoskelle rakennettava biotuotetehdas on metsäteollisuuden historian suurin investointi Suomessa. Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 1,2 miljardia euroa.

Biotuotetehdas tuottaa vuosittain noin 1,3 miljoonaa tonnia sellua, josta 800 000 tonnia on havusellua ja 500 000 tonnia lehtipuusellua.

Tehdas käyttää havupuuta 4,5 miljoonaa kuutiometriä ja koivua 2 miljoonaa kuutiometriä vuodessa. Puu on yrityksen mukaan saatavissa pääasiassa Suomesta. Havusellu päätyy vientiin pääasiassa Eurooppaan ja Aasiaan.

Sellun lisäksi monenlaisia muita tuotteita

Sellun ohella tehdas tuottaa sähköenergiaa yli oman tarpeensa. Ylijäävä energia myydään lämpönä ja sähkönä. Tehdas ei käytä fossiilia polttoaineita, ja sen tuottama sähkö nostaa Suomen uusiutuvan energian osuutta 2 prosenttia.

Lisäksi tehtaan on tarkoitus tuottaa muitakin biotuotteita, kuten mäntyöljyä ja tärpättiä. Tehtaassa syntyviä aineita aiotaan hyödyntää tuotteina ja bioenergiana. Yritys esimerkiksi tutkii mahdollisuutta tuottaa biotehtaan hajukaasuista sen tarvitsemaa rikkihappoa.

Metsä Group arvioi tehtään luovan 1 500 uutta työpaikkaa. Niistä suurin osa olisi metsätaloudessa ja kuljetuksissa.

Tehtaan on tarkoitus käynnistyä elokuussa 2017 ja yritys arvioi sen olevan täydessä toiminnassa kesäkuussa 2018.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.