Mainos

Tällainen oli Stadin jalkapalloderbyn rähinäsaldo

Eilinen HIFK-HJK-jalkapallo-ottelu sujui odotettua rauhallisimmissa merkeissä, eikä fanien kohtaamiset yltyneet mellakoinniksi.

– Ilta sujui kohtuullisen rauhallisesti. Muutama pahoinpitely-ilmoitus kirjattiin ottelun jälkeen, kun fanikapakoiden edessä nujakoitiin. Kaikki pahoinpitelystä epäillyt on kuitenkin saatu jo kiinni, ylikomisario Jere Roimu Helsingin poliisilaitokselta kertoo.

Roimu kiitteleekin turvatoimia erityisesti tapahtuman järjestäjän osalta.

– Ennen ottelua saimme takavarikoitua poliisin haltuun useita paukkupommeja ja soihtuja.

Helsingin poliisi twiittasi ahkerasti illan kulusta:

Tanskasta saapuneiden HIFK:n "veljesseuran" fanien pelättiin myös luovan lisäjännitteitä fanien keskuudessa. Poliisi arvioi eilen, että tanskalaisfaneja saapuisi ottelua seuraamaan 10-20, mutta lukumäärä jäi tätä pienemmäksi.

– Tanskalaisfaneja saapui odotettua vähemmän, heistä oli vain muutamia havaintoja. Heidän osalta ei havaittu järjestyshäiriöitä, ylikomisario Jere Roimu kertoo.

Ottelussa moni jalkapallofani oli naamioinut kasvonsa huivilla tai maskilla. Poliisin mukaan kasvojen peittäminen yleisissä kokouksissa on kiellettyä.

– Marssi rinnastetaan yleiseen kokoukseen. Kyllähän se nostaa poliisilla varautumisen tasoa, jos kasvot on peitetty. Herää kysymys, mikä motiivi kasvojen peittämiselle on. Emme kuitenkaan eilisessä ottelussa puuttuneet pelkästään kasvojen peittämiseen, Roimu kertoo.

Rikosylikomisario pitää kaikkiaan eilistä ottelua hienona tapahtumana suomalaisen jalkapallon kannalta.

– Sonera Stadiumilla oli hieno tunnelma ja peliä oli katsomassa lukuisia faneja. Koko tapahtuma oli positiivinen asia Veikkausliigalle ja kotimaisen jalkapallon kannalta, ylikomisario Jere Roimu sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.