Tällainen liikenne on pääsiäisenä - poliisi muistuttaa muutamista asioista

Pääteille ei odoteta pahoja ruuhkia pääsiäisenä, mutta jonoja syntyy muutamille tiejaksoille, kertoo liikkuva poliisi.

Liikenneviraston mukaan menoliikenne jakautuu kiirastorstaille ja pitkäperjantaille koko maassa. Menoliikennettä on eniten kiirastorstaina iltapäivällä kello 14–19. Liikennettä on kohtalaisesti myös pitkäperjantaina kello 9–14.

Pääkaupunkiseudun menoliikenne suuntautuu pääosin pohjoiseen valtateille 3 ja 4. Liikennettä on normaalia enemmän valtatiellä 3 Tampereelle, valtatiellä 4 Lahden ja Jyväskylän kautta Ouluun ja Kemiin sekä valtatiellä 5 Heinolasta Varkauteen. Ajonopeudet pysynevät silti lähes normaaleina.

Samat tiejaksot ovat vilkasliikenteisimmät myös paluuliikenteessä, joka jakautuu molemmille pääsiäispäiville. Monet palaavat pääsiäisen vietosta jo sunnuntai-iltana, mutta vilkkainta paluuliikenne on toisena pääsiäispäivänä maanantaina kello 14 ja 19 välillä.

Poliisi muistuttaa, että vastuullinen kuljettaja huolehtii renkaiden kunnosta ja ottaa selville vallitsevan kelin. Liikkuva poliisi, Ilmatieteen laitos, Liikennevirasto ja Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi muistuttavat, että myös ajotapa on pidettävä olosuhteiden mukaisena.

Tavanomaista kylmempi sää näyttäisi jatkuvan pääsiäiseen asti. Etenkin Lappiin lähtevien autoilijoiden on otettava huomioon talviset olosuhteet.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat