Mainos

Tällä muotisivulla naiset uskaltavat kertoa kuppikokonsa ja painonsa

Vaatemuoti on usein ongelmallista siinä mielessä, että sitä esitetään rajusti muokatuissa kuvissa langanlaihojen mallien päällä.

Silotelluissa muotikuvissa myydään mielikuvia, mutta monesti niissä unohdetaan se, miltä vaate näyttää tosielämässä tavallisen ihmisen päällä.

The New York Times kertoo yhdysvaltalaisesta Rent The Runway -sivustosta, joka on korvannut laihat ja "photoshopatut" mallit tavallisiin naisiin. Sivustolla vierailevat pääsevät katsomaan, miltä designvaatteet näyttävät juuri heidän mittaisillaan ja ikäisillään naisilla.

Rent the Runwayn mukaan naiset eivät halua pelkkää fantasiaa ostaessaan vaatteita. Sen takia sivusto tarjoaa tilalle arjen realismia. Palvelun käyttäjät voivat ladata sivuille kuvia, joissa he pitävät päällään liikkeestä hankkimiaan vaatteita.

Rent the Runwayn kautta naiset voivat myös vuokrata asun itselleen muutamaksi päiväksi noin kymmenen prosentin hinnalla vaatteen arvosta. Naiset voivat tehdä asusta arvion, jonka yhteydessä he ilmoittavat vartalonsa mallin, pituutensa, painonsa, ikänsä ja kuppikokonsa.

Sivustolla kävijät voivat etsiä samanikäisten ja -kokoisten naisten lähettämiä kuvia ja tehdä lisäkysymyksiä vaatteista. Halutessaan käyttäjät voivat katsoa asuja myös perinteisten käsiteltyjen mainoskuvien avulla.

Rent the Runway mahdollisti käyttäjien kuvien lataamisen vuosi sitten, ja tulokset ovat olleet mielenkiintoisia: Vaatearvosteluita kirjoittaneista naisista yli puolet kertoi vapaaehtoisesti kuppikokonsa ja painonsa.

Toinen mielenkiintoinen huomio on, että vierailijat ovat klikanneet tavallisten ihmisten vaatekuvia kaksi kertaa enemmän kuin perinteisiä mallikuvia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.