Mainos

Talibanit vaikeuksissa Kabulin pohjoispuolella

Afganistanin Taliban-sissiliike näytti tänään kärsineen takaiskuja taistelussaan syrjäytetyn hallituksen joukkoja vastaan. Asevoimien komentajan Ahmad Shah Masoodin joukot ovat todennäköisesti saaneet haltuunsa Bagramin lentotukikohdan lähialueet noin 50 kilometrin päässä Kabulista.

YK-lähteiden mukaan Masoodin joukot iskivät myös Jabal os-Sirajissa, joka toimi aiemmin Masoodin tukikohtana. Tietoja ei kuitenkaan voitu heti vahvistaa riippumattomista lähteistä.

Talibanit sijoittivat tänään ilmatorjunta-aseita myös Charikarin kaupungin läpi johtavalle tielle noin 60 kilometrin päähän Kabulista. Läheisyydessä sijaitseva Bagramin kylä oli autiona, mutta tukikohta näytti edelleen olevan Talibanin hallussa.

Talibanin paikalliskomentaja kertoi Bagramista, että Masoodin joukot iskivät lentotukikohtaan raketinheittimin ja konekiväärein, ja paikalliset asukkaat liittyivät tulitukseen. Sissit kostivat asukkaille polttamalla kaksi taloa kylässä.

Pakistanissa toimivien YK-lähteiden mukaan Masood joukkoineen hyökkäsi sissejä vastaan vanhassa tukikohdassaan Jabal os-Sirajissa ja jatkanee iskujaan kohti etelässä sijaitsevaa Bagramin tukikohtaa.
-Tietojemme mukaan Masood on lähtenyt Pansherin laaksosta ja ottanut yhteen Talibanin kanssa Jabal os-Sirajissa ja Charikarissa sekä jatkanut kohti Bagramia, YK-lähde sanoi.

Taliban torjui Yhdysvaltain vetoomuksen

Taliban-liike torjui Yhdysvaltain erityislähettilään Norbert Hollin vetoomuksen tulitauon puolesta. Sissien mukaan he eivät laske aseitaan ennen kuin kaikki afgaanit on riisuttu aseista.

Pakistan puolestaan kehotti perustamaan Afganistaniin laajapohjaisen hallituksen. Pakistanilla uskotaan olevan suuri vaikutusvalta Taliban-liikkeeseen, vaikka se kiistääkin rahoittavansa liikettä.

Pakistanin ulkoministeriön edustajan mukaan Pakistan toivoo kaikilta Afganistanin naapurimailta apua selkkauksen lopettamiseksi. Pakistan on ollut yhteydessä mm. Venäjään, Iraniin, Turkkiin ja entisen Neuvostoliiton Kaukoidän maihin.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.