Mainos

Taliban kertoi etenevänsä kohti pohjoista

Taliban-liike järjesti Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa mielenosoituksen, jossa vaadittiin ulkovaltoja lopettamaan maan sisäisiin asioihin puuttuminen. Samaan aikaan taistelut jatkuivat Kabulin pohjoispuolella Talibanin ja maan syrjäytetyn hallituksen joukkojen välillä.

Liikkeen virallisen radion mukaan Taliban oli työntänyt Ahmad Shah Masoodin johtamat joukot takaisin asemistaan läheltä pääkaupunkia ja se oli nyt etenemässä kohti pohjoista. Toimittajien mukaan osapuolet kävivät taisteluja teiden hallinnasta lähellä 50 kilometriä Kabulista pohjoiseen sijaisevaa Charikaria.

Ääri-islamilaisen Taliban-liikkeen edustajat aloittivat eilen yllättäen neuvottelut suurta osaa Pohjois-Afganistanista hallussaan pitävän sotapäällikkö Abdul Rashid Dostumin kanssa. Dostumin valtuuskunta valmistautui tänään uuteen neuvottelukierrokseen Talibanin päämajassa Kandaharissa.

Kabulissa arviolta 2 000 ihmistä, suuri osa heistä virkamiehiä, marssi kaupungin keskustan läpi Iranin suurlähetystön sekä YK:n toimiston luo mielenosoituksessa, joka Talibanin edustajien mukaan oli "spontaani osoitus kansan tuesta uudelle hallitukselle". Liikkeen aseistautuneet taistelijat vartioivat kulkueen etenemistä ja huusivat iskulauseita.
-Kuolema interventionisteille! Alas Iran ja Venäjä, auton katolla seisonut Talibanin edustaja kuulutti kovaäänisellä.

Kyseessä oli ensimmäinen mielenosoitus Kabulissa sen jälkeen kun liike valtasi pääkaupungin vajaat kolme viikkoa sitten. Taliban on syyttänyt Irania, Venäjää ja Intiaa maan syrjäytetyn hallituksen salaisesta tai avoimesta tukemisesta.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.