Mainos

Taliban kehotti vastustajiaan yhteistyöhön

Taliban-sissiliikkeen ulkoministeri kehotti kilpailijoitaan yhteistyöhön, tai muussa tapauksessa he joutuvat hyökkäyksen kohteeksi. Samalla hän varoitti hakemasta naapurimaista apua hyökkäyksen torjumiseksi.

Kehotus kohdistui syrjäytetyn hallituksen asevoimien komentajalle Ahmad Shah Masoodille ja Pohjois-Afganistanissa toimivalle sissijohtajalle Abdul Rashid Dostumille.

Vt. ulkoministeri Mohammed Ghous tähdensi, että jos Talibanin kilpailijat haluavat rauhaa, ei Taliban-liikekään halua hyökätä, mutta jos he eivät ole valmiit neuvottelemaan, liike jatkaa iskujaan Pansherin laaksossa.

Taliban-sissit pyrkivät parhaillaan karkottamaan Masoodin joukot tukikohdastaan Pansherin laaksossa. Yhteenottoja on ollut myös strategisen Salangin tunnelin edustalla, missä Taliban-sissit ja Dostumin joukot ovat vastakkain. Ulkomaisten tarkkailijoiden mukaan Pansherin laakson puolustus on kuitenkin vahva, eikä Talibanin uskota kykenevän valtaamaan Masoodin asemia ennen talventuloa.

Vetoomus ulkomaisen avun puolesta

Vt. ulkoministeri Ghous vetosi myös ulkomaihin, jotta nämä auttaisivat Afganistania korjaamaan lähes kaksi vuosikymmentä jatkuneen sisällissodan tuhot.
-Jos emme saa yhteistyötä ja apua ulkomailta, Afganistanin on hyvin vaikea seisoa omilla jaloillaan, Ghous myönsi.
Länsimaisten avustusjärjestöjen edustajat ovat kuitenkin arvostelleet Talibanin määräystä kieltää työssäkäynti ja opiskelu tytöiltä ja naisilta. YK:n pakolaisjärjestön mukaan useita avustusohjelmia on jo jouduttu keskeyttämään, kun niitä toteuttavat naiset eivät ole päässeet töihin.

Avustusjärjestöt jättävätkin todennäköisesti huomenna yhteisen vetoomuksen Talibanille ongelman ratkaisemiseksi. Ulkoministeri Ghous toivoi järjestöjen jatkavan ohjelmiaan ja uskoi, että "näihin pikku ongelmiin" löytyy tulevaisuudessa ratkaisu.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.