Mainos

Taliban kehotti bin Ladenia vaikenemaan

Afganistanin ääri-islamilaisen Taliban-liikkeen johtajat kehottivat saudiarabialaista Osama bin Ladenia unohtamaan yhdysvaltalaisia uhkaavat lausunnot, kertoi Pakistanissa toimiva afgaaniuutistoimisto AIP tänään. AIP:n mukaan Talibanin johtaja Mullah Mohammad Omar ilmaisi eilen "vihansa" bin Ladenia kohtaan sen jälkeen, kun bin Laden oli useiden tiedotusvälineiden mukaan uhannut kostaa Yhdysvaltojen ohjusiskut Afganistaniin ja Sudaniin. -Lähetin bin Ladenille viestin, jossa tein selväksi, että hän ei voi uhata ketään meidän maaperältämme, sanoi Omar AIP:lle päämajassaan Kandaharissa.

Omarin mukaan Afganistanissa piileskelevä bin Laden lupasi totella Talibanin ohjeita ja lupasi olla antamatta lisää Yhdysvaltoja vastustavia lausuntoja. Suurinta osaa Afganistania hallitseva Taliban on kuitenkin sanonut, ettei se aio luovuttaa bin Ladenia Yhdysvalloille ja aikoo puolustaa tätä mahdollisia hyökkäyksiä vastaan.

Yhdysvaltojen lähetystöiskuihin Keniassa ja Tansaniassa 7. elokuuta osallisuutensa kieltänyt bin Laden oli Talibanin edustajien mukaan yli 500 kilometrin päässä leiristä, johon amerikkalaiset suuntasivat toisen ohjushyökkäyksensä viime torstaina. Yhdysvaltojen mukaan bin Ladenin ylläpitämällä leirillä koulutetaan terroristeja. Toisen iskun kohteena oli Sudanissa sijaitseva lääketehdas, jossa Yhdysvaltain mukaan valmistettiin kemiallisia aseita terroristien käyttöön. Sudanin mukaan risteilyohjuksilla tuhotussa tehtaassa valmistettiin lääkkeitä.

Pakistan: Yhdysvallat loukkasi ilmatilaamme

Pakistan sanoi tänään, että Yhdysvallat loukkasi maan ilmatilaa laukaistessaan risteilyohjuksensa epäiltyihin kohteisiin ja aikoo ottaa asian esille YK:n turvallisuusneuvostossa. Pakistanin ulkoministeriön edustaja vahvisti tänään yhden yhdysvaltalaisen ohjuksen löytyneen Baluchistanin maakunnasta. Asumattomalle alueelle laskeutunut ohjus ei räjähtänyt osuessaan maaperään, edustaja kertoi.

Israel tiukensi lentokenttiensä turvallisuustoimia bin Ladenin kostouhkauksien seurauksena, kertoivat viranomaiset tänään. Israelilaisten lehtien otsikoissa kerrottiin, että bin Ladenin ryhmä on uhannut hyökätä yhdysvaltalaisiin ja israelilaisiin matkustajakoneisiin kostaakseen ohjusiskut.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.