Mainos

Taliban ja Afganistanin oppositio kiistelevät lentokentästä

Afganistanin Taleban-järjestö kiisti tänään tiedon, jonka mukaan maan oppositioon lukeutuva shialaisryhmittymä olisi vallannut takaisin tärkeän lentokentän Bamianin maakunnassa.

Shialaisen Hezb-i-Wahdat -ryhmittymä sanoi, että lentokenttä päätyi sen käsiin viime yönä. Ryhmittymän mukaan myös Bamianin itäpuolella taisteltiin. Tuo alue on Iranin tukeman opposition vahvaa aluetta. Taleban sanoi myöhemmin, että lentokenttä on sen hallinnassa. Taleban valtasi Bamian kaupungin ja lentokentän sunnuntaina neljän päivän taisteluiden jälkeen.

YK:n turvallisuusneuvosto kehotti Talebania rauhaan

YK:n turvallisuusneuvosto kehotti Talebania lopettamaan taistelut ja sopimaan erimielisyydet Iranin kanssa neuvotteluissa. Turvallisuusneuvosto myös paheksui iranilaisdiplomaattien surmaamista. Neuvosto vaati, että murhat tutkitaan YK:n valvonnassa. Kaksi iranilaisdiplomaattia on päässyt pakenemaan Afganistanista Iraniin, ilmoitti Iran keskiviikkona. Kuusi muuta diplomaattia ja yksi toimittaja surmattiin aiemmin Afganistanissa. Heidän ruumiinsa palautettiin Iraniin maanantaina. Kahden diplomaatin ruumiit jäivät vielä Afganistaniin tunnistamista varten.

Iranin vallankumousjoukkojen kaartin komentaja Yahua Rahim Safavi sanoi tänään, että viholliset yrittävät tehdä Iranin itärajasta epävakaan ja saada Iranin mukaan sotaan. Afganistania hallitsevan Taleban-järjestön korkein johtaja Mohammad Omar puolestaan kehotti keskiviikkona Irania ratkaisemaan kiistansa Talebanin kanssa rauhanomaisesti. Omar puhui radiossa sen jälkeen, kun Iranin johto oli eilen määrännyt joukkonsa hälytystilaan Talebania vastaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.