Mainos

Taliban iski hallituksen joukkoja vastaan

Taliban-sissiliike aloitti tänään hyökkäyksen Pansherin laaksoon, jossa syrjäytetyn hallituksen joukot ovat saarroksissa, kertoivat silminnäkijät. Heidän mukaansa sissit ampuivat asevoimien komentajan Ahmad Shah Masoodin asemia raketein, ja kymmenet sissit haravoivat laakson harjanteita.

Liikkeen johto on aiemmin määrännyt Masoodin antautumaan tai hänet joukkoineen karkotetaan väkivalloin laaksosta. Masood julisti aiemmin viikolla hätätilan laaksoon ja määräsi siviilit evakuoitumaan hyökkäyksen pelossa.

Sadat naiset, lapset ja vanhukset ovat paenneet laaksosta turvaan Talibanin hallitsemille alueille.

Apu Afganistaniin saattaa tyrehtyä

Ulkomaiset avustajat saattavat sulkea miljoonien dollareiden apuhanat, jos Afganistanissa vallan ottanut Taliban-liike ei luovu naisia syrjivästä politiikasta. YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n edustajan mukaan naisille asetettu työkielto on jo nyt pakottanut keskeyttämään monia tärkeitä avustusohjelmia.

UNHCR:n Terry Pitzner sanoi järjestön joutuneen keskeyttämään Kabulissa seitsemän apuprojektia, joiden toteuttamisessa työskenteli monia korkeasti koulutettuja naisia. Jos ihmisoikeuksien loukkaaminen Afganistanissa jatkuu, Pitzner arvioi ulkomaisten avustajien yleisen vastahakoisuuden toiminnan jatkamiseen vain lisääntyvän.

Erityisen huolissaan Pitzner on Kabulissa asuvista noin 30 000 leskestä, jotka ovat perheensä ainoita huoltajia. Talibanin johto on vakuuttanut, että naisille määrätty kielto käydä töissä tai koulussa kodin ulkopuolella on väliaikainen.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.