Mainos

Talgo aloittaa yt-neuvottelut, työntekijät marssivat ulos

Kiskokaluston ja konepajatuotteiden valmistaja Talgo Oy aloittaa yt-neuvottelut. Ne koskevat henkilöstön irtisanomisia Oulun konttorista ja Otanmäen tehtaalta. Irtisanomisneuvottelut koskevat 200:aa henkilöä. Kaikkiaan yrityksen palveluksessa on noin 480 ihmistä.

Otanmäen tehtaan työntekijät poistuivat tiistaina aamupäivällä työpaikaltaan mielenilmaukseksi irtisanomisuhalle. Tehtaalta marssi ulos kaikkiaan toista sataa työntekijää.

Toimitusjohtaja Tapani Tapaninahon mukaan säästökuuri on seurausta vähäisistä tilauksista. -Valitettavasti emme voi ylläpitää nykyisen kokoista organisaatiota ilman uusia tilauksia. Henkilöstön määrä on mitoitettava vastaamaan tämänhetkisten tilausten edellyttämää kapasiteettia.

Pääluottamusmies Antti Leinosen mukaan yt-neuvotteluja osattiin odottaa. Henkilömäärä tuli kuitenkin yllätyksenä. -Tässä nyt yritetään sulatella uutista. Eipä tuo kovin mukavalta tunnu näin juhannusta ja kesälomia vasten. Lisäksi tietysti mietityttää, riittääkö tämäkään ja mitä tämän jälkeen tapahtuu, Leinonen kuvailee Otanmäen tunnelmia.

Talgo Oy:n tilauskanta on tällä haavaa noin 19 miljoonaa euroa. Yhtiö sopi maaliskuussa autovaunujen toimittamisesta sekä VR Osakeyhtiölle että ruotsalaiselle Skandinavian Motortransport Ab:lle. Tilaukset merkitsivät kuitenkin vain hetken höllennystä yhtiön taloudelliseen tilanteeseen. -Tilaukset olivat meidän mittakaavassamme hyvin pieniä. Tehdas ei täyty niillä kuin muutamaksi kuukaudeksi, Tapaninaho kertoo.
Tilauksia kaivataan lisää
Tapaninahon mukaan Suomessa on suunnitteilla merkittäviä kiskokalustohankkeita. Toimitusjohtaja kuitenkin harmittelee sitä, että mahdolliset tilaajat tekevät päätöksiä Talgon kannalta turhan hitaasti. -Toivon, että päätöksentekoa kiirehditään. Mikäli päätökset merkittävistä investoinneista tulevat liian myöhään, koko suomalaisen kiskokalustoteollisuuden tulevaisuus on vaakalaudalla.

Talgo Oy on lomauttanut henkilökuntaansa vaihtelevasti viime vuoden puolelta lähtien. Keväällä lomautettuna oli satakunta ihmistä. Tällä haavaa heitä on pari-kolmekymmentä. -Olosuhteisiin nähden työllisyystilanne on nyt hyvä. Kiskokalustohankkeet ovat lähtövaiheessa, ja konepajatoimintaa on ollut riittävästi. Lisää tilauksia kuitenkin tarvittaisiin, Tapaninaho sanoo.

Talgon yt-neuvottelut saataneen päätökseen elokuun alkupuolella. Espanjalaiseen Talgo-konserniin kuuluvan yhtiön tuotanto tapahtuu Otanmäessä Vuolijoella. Suunnittelutyö tehdään Oulussa, missä toimii myös yhtiön johto. Talgo Oy:n liikevaihto oli viime vuonna noin 44 miljoonaa euroa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.