Mainos

Talermo ja Kanerva Olympiakomitean kärkiehdokkaat

Roger Talermo ja Ilkka Kanerva ovat MTV3:n uutisten tekemän kyselyn mukaan suosituimmat ehdokkaat Suomen Olympiakomitean johtoon.

Amer-yhtymän toimitusjohtaja Roger Talermo ja kansanedustaja, eduskunnan varapuhemies Ilkka Kanerva ovat tällä hetkellä yhtä suosittuja Suomen Olympiakomitean uudeksi puheenjohtajaksi. Tämä ilmenee MTV3:n uutisten Olympiakomitean valtuuskunnan jäsenille tekemästä kyselystä, johon vastasi 51 valtuuskunnan 56 jäsenestä. Kysely tehtiin keskiviikon ja perjantain välisenä aikana sähköpostilla sekä puhelimitse.

Roger Talermo

Olympiakomitean valtuuskunnan 73 äänestä sekä Talermo että Kanerva saivat kumpikin 14 ääntä. Nykyinen olympiakomitean puheenjohtaja Tapani Ilkka sai 11 ääntä, ja Painiliiton asettama ehdokas diplomi-insinööri Jukka Rauhala kuusi ääntä. Julkisuudessa esillä olleet kansanedustaja Arto Bryggare, SITRA:n yliasiamies Esko Aho ja vuorineuvos, Huhtamäestä juuri eläkkeelle jäänyt Timo Peltola eivät saaneet yhtään ääntä.

Valtuuskunnan äänistä kolmanneksella eli 23 äänellä ei ollut vielä lopullista kantaa uuden puheenjohtajan henkilöstä. Viittä valtuuskunnan jäsentä ei tavoitettu.

Olympiakomitean uusi puheenjohtaja valitaan ensi keskiviikkona pidettävässä valtuuskunnan kokouksessa. Kaikkiaan 17 liitolla on käytössään 2 ääntä, ja 39 liitolla yksi ääni. Kahdella äänellä saavat äänestää viime olympialaisissa edustettuina olleet liitot.

Talermo vahvisti ehdokkuutensa

MTV3:n uutisten tavoittama Roger Talermo ilmoitti kyselyn tulosten olevan sen suuntainen, että hän on ehdokkaana loppuun saakka eli Talermo vahvisti lopullisesti oman ehdokkuutensa.

Talermon kanssa tasoissa oleva Ilkka Kanerva piti tulosta oikeansuuntaisena ja sanoi loppukirin alkavan. Istuva puheenjohtaja Tapani Ilkka puolestaan piti tulosta mielenkiintoisena ja ilmoitti palaavansa puheenjohtaja-asiaan myöhemmin. Tämä tarkoittanee Ilkan osalta tulevaa maanantaita.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.