Mainos

Talentumin tulos putosi ennakoidusti

Talentum-konsernin tammi-maaliskuun liikevaihto kasvoi 6,6 prosenttia vuoden 2000 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna 30,7 miljoonaan euroon. Liikevoitto oli 0,8 miljoonaa euroa (21,8 miljoonaa vuotta aiemmin, johon sisältyi 25,2 miljoonaa euroa Satama Interactiven listautumiseen liittyviä liiketoiminnan muita tuottoja).

Talentumin osakekohtainen tulos oli 0,02 euroa (1,18 euroa vuotta aiemmin). Satama Interactive -konsernin tammi- maaliskuun liikevaihto oli 8,9 miljoonaa euroa (5,7 miljoonaa) ja liiketappio oli 1,4 miljoonaa euroa (4,3 miljoonaa).

Kaikki Talentum-konsernin liiketoiminta-alueet kehittyivät suunnitellusti ja kaikkien toimintojen kannattavuus pysyi viime vuoden tasolla tai parani edellisestä vuodesta, yhtiö kertoo tulostiedotteessaan. Verkkoliiketoiminnan konsultoinnin (Satama Interactive) ja verkkopalveluiden(WOW) kehitys oli hyvin nopeaa ja näiden toimintojen liiketappiot pienenivät yhteen neljäsosaan edellisen vuoden vastaavasta ajanjaksosta.

Lehdenkustantaminen, kirjankustantaminen, suoramarkkinointi, premedia-toiminta menestyivät ja niiden kannattavuus oli hyvä. Osakkuusyhtiö Varesvuo Partnersin liikevaihto kasvoi 8,4 prosenttia, liikevoitto laski 0,4 miljoonaan euroon (0,6 miljoonaa).

-Talentum-konsernin alkuvuoden tuloskehitys on ollut suunnitellun mukainen. Kannattavuus on kehittynyt ennakoidusti, ja verkkoliiketoiminnan konsultoinnin ja verkkopalveluiden tappiot on saatu pienenemään merkittävästi. Lehdenkustannus- ja kirjankustannuspuolella Talentumin julkaisut ovat vahvassa iskussa ja niiden asema on hyvä. Alma Media Oyj:n tulo Talentumin suuromistajaksi tuo uusia mahdollisuuksia, joita harkitaan huolella. Mahdollisia yhteistyöalueita selvitetään eri toimialoilla, sanoo Talentumin toimitusjohtaja Harri Roschier.

"Voitolliseksi loppuvuonna"


Talentum-konserni keskittyy kannattavuuteen kahden kasvuvuoden jälkeen. Toimenpiteet verkkoliiketoiminnan tappioiden pienentämiseksi ovat edenneet suunnitellusti, yhtiö kertoo tiedotteessaan

Talentumin vakiintuneet liiketoiminnat ovat hyvässä kunnossa ja liikevoitto on hyvällä tasolla. Kasvun ei arvioida olevan kovin nopeaa. Epävarma yleinen talouskehitys antaa aihetta varovaisuuteen ja yhtiössä varaudutaan talouskasvun hidastumiseen, yhtiö kertoo.

Talentum ennakoi verkkoliiketoimintansa liikevaihdon kasvavan selvästi vuoteen 2000 verrattuna ja tappiotason pienenevän merkittävästi. Koko konsernin tulos tulee olemaan positiivinen mutta ei vielä hyvällä tasolla vuonna 2001, Talentum kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.