Mainos

Talentum menestyy lehdillään

Talentumin lehdenkustannustoiminta kehittyi tämän vuoden tammi-syyskuussa suunnitellusti. Ilmoitusmyynnin kasvu oli 8,7 prosenttia. Mediamainonnan kokonaiskasvu Suomessa oli vastaavana aikana ilman vaalimainontaa 4,3 prosenttia, Talentum kertoo osavuosikatsauksessaan.

Talentumin kaikkien lehtien levikit nousivat MikroPC:tä lukuunottamatta viime vuoden alkupuoliskoon verrattuna. Talouselämän levikki on jo 65 962, Tekniikka&Talouden levikki 88 811 ja Tietoviikon 30 890. Markkinointi&Mainonta-lehden levikki on 11.676 kappaletta. Talentumin lehtien levikkituottojen kasvu oli alkuvuonna 6,8 prosenttia. Maaliskuussa ensimmäisen kerran ilmestyneen Bisnes.fin levikkiä ei ole vielä tarkastettu, mutta myytyjen kappaleiden määrä ylittää 15 000 kappaletta, Talentum kertoo.

Talentumin kustannustoiminnan liikevoitto nousi alkuvuonna 4,2 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 3,5 miljoonasta.

Uusmedia pahasti miinuksella

Interaktiivinen Satama Oy:n liikevaihto oli tammi-syyskuussa 9,7 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua 226,5 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Samaan aikaan Interaktiivinen satama tuotti kuitenkin tappiota 2,6 miljoonaa euroa, eli runsaat 15 miljoonaa markkaa. Toiminnan tappiollisuus johtui pääosin kansainvälistymisestä aiheutuvista kustannuksista ja Ihmemaa-hakukoneen ja muiden ns. verkkobrandien liiketoiminnan kehittämisvaiheen kannattamattomuudesta, Talentum kertoo.

WOW! World on Web by Talentum -palvelu käynnistyi yleisölle kesäkuussa alkuperäisestä aikataulusta noin kolme kuukautta myöhässä. WOW!-palvelun oli määrä tulla maksulliseksi elokuussa. Ilmaista lanseerausjaksoa päätettiin kuitenkin jatkaa niin, että palvelu muuttuu maksulliseksi keväällä 2000, kerrotaan Talwntumin osavuosikatsauksessa.

Talentumin koko Internet- ja uusmediatoiminnan liiketappio oli tammi-syyskuussa 6,6 miljoonaa euroa, eli lähes 39 miljoonaa markkaa.

Koko vuosi nollille


Talentum panostaa voimakkaasti Interaktiivinen Satama Oy:n tytäryhtiöiden kasvuun loppuvuoden aikana, minkä seurauksena Interaktiivinen Satama Oy:n tuloksen ennakoidaan olevan noin 5 miljoonaa euroa tappiollinen. Lisäksi panostetaan edelleen voimakkaasti WOW!-palvelun ja Ihmemaa-hakukoneen kehittämiseen. Nämä huomattavat Internet-panostukset tulevat rasittamaan tulosta selvästi, Talentum kertoo.

Talentumin koko vuoden tulos tulee olemaan lähellä nollatasoa. Tässä ei ole otettu huomioon mahdollisesti vuoden viimeisen neljänneksen aikana Soneran kanssa käynnistettävän verkkobrandiyhtiön tulosvaikutusta. Osakkuusyhtiö Varesvuo Partnersin liikevaihto ei kasva loppuvuonna viime vuoteen verrattuna, mutta kannattavuus säilyy hyvällä tasolla, Talentum kertoo osavuosikatsauksessaan.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.