Mainos

Talentum lomauttaa

Talentum toteuttaa mittavan säästöohjelman, joka johtaa lomautuksiin ja joidenkin lehtien lopettamiseen. Säästötoimenpiteet koskevat koko Talentum-konsernia, mutta erityisesti lehtien kustantamista.

Talentum-konserni aloittaa uuden säästöohjelman taloutensa tervehdyttämiseksi. Ensimmäiset säästötoimenpiteet aloitettiin jo kesäkuussa, jolloin yhtiö yhdisti tappiollisen IT-kanava-lehden Tietoviikkoon. Nyt yhtiö lopettaa kokonaan syksyn aikana tappiollisen Bisnes.fi-lehden.

Lisäksi konsernissa lyhennetään työntekijöiden työaikaa vaihtelevien lomautusten kautta ja henkilömäärä pienenee muutamalla kymmenellä ihmisellä tämän vuoden aikana. Talentumin on määrä aloittaa lomautusneuvottelut henkilökunnan kanssa huomenna.

Talentum-konsernin tammi-kesäkuun liikevaihto kasvoi 3 prosenttia 61,5 miljoonaan euroon vuoden 2000 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Yhtiön liikevoitto putosi 15,4 miljoonasta eurosta 0,3 miljoonaan. Lukuun sisältyy 25,2 miljoonaa euroa Satama Interactiven listautumiseen liittyviä liiketoiminnan muita tuottoja. Osakekohtainen tulos putosi 1,04 eurosta 0,03 euroon.

Talentum kertoo kärsineensä vähentyneistä mainosmarkoista. Mainonnan väheneminen heikensi Talentum-konsernin lehtien, premedian, verkkopalveluiden ja tv-mainoselokuvatuotannon toimintaedellytyksiä ja vaikutti heikentävästi näiden toimintojen kannattavuuteen. Kirjojen kustantaminen sen sijaan sujui hyvin ja paransi kannattavuuttaan.

Talentum kertoo, että sen verkkopalveluiden sopeuttamistoimenpiteet etenivät suunnitellusti ja toiminnan kannattavuus parani, mutta liiketappiota syntyi vielä toisella neljänneksellä 0,5 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.