Mainos

Talentum lähti Satamasta

Talentum luopuu it-yhtiö Satama Interactivesta. Yhtiö perustelee myyntiä sillä, ettei Sataman ja Talentumin ydinliiketoiminnan välillä ole yhteneväisyyksiä, joilla olisi strategista merkitystä.

Mediayhtiö Talentum myi tänään lähes kaikki it-yhtiö Satama Interactiven osakkeensa. Kauppahinta oli reilut 23 miljoonaa euroa. Omistusosuus oli ennen myyntiä 60 prosenttia ja nyt enää 3,8 prosenttia. Loput osakkeet on tarkoitus myydä joulukuussa.

Talentum perusti Satama Interactiven joulukuussa lokakuussa 1997, ja se listattiin Helsingin Pörssin NM-listalle vuonna 2000. Sataman liiketoiminta-alue on sittemmin suuntautunut konsultointiin, ja verkkosisältöjen ja -palveluiden tuotanto on keskitetty Talentum Mediaan.

Talentumista itsestään ovat yksityiset sijoittajat olleet ylen kiinnostuneita viime aikoina. Huhut yritysostosta ovat vahvistuneet. Ekonomiliitto myi hiljan koko omistuksensa Talentumista, samoin Insinööriliitto. Ostajana on ollut muun muassa mediayhtiöiden nurkanvaltaajana tunnettu Kai Mäkelä. Hänen Herttakuutonen -niminen yhtiönsä on ostanut 400 000 osaketta, mutta omistusosuus on tässä vaiheessa vain 0,94 prosenttia.

Mäkelä myi pari vuotta sitten omistamansa Jantonin Keski-Uusimaa-konsernille kymmenillä miljoonilla euroilla. Sanomille Mäkelä myi Jantoniin kuuluneen Uutislehti 100:sen. Mäkelä kunnostautui takavuosina ostamalla merkittäviä osakeomistuksia maakuntalehdistä.

Talentumin osakkeita ovat ostaneet myös Eläke-Fennia, Pertti Laineen yhtiö Veikko Laine Oy sekä Jouhkien suvun sijoitusyhtiö Thominvest. Suurin osakkeenomistaja on tällä hetkellä Alma Media 31,02 prosentin osuudellaan.

Yhtiö on ilmoittanut tekevänsä vuoden loppuun mennessä päätöksen omistuksestaan Talentumista. Talentumin julkaisemia lehtiä ovat muiden muassa Arvopaperi, Talouselämä, Tekniikka&Talous ja Tietoviikko.

(MTV3-STT)

(Kauppalehden Talousuutiset 16.09.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.