Mainos

Talentum kiistää sisäpiiririkoksen

Talentum kiistää syyllistyneensä sisäpiiririkokseen.

Talentumin toimitusjohtaja Harri Roschier sanoo, että yhtiö on noudattanut kaikkia voimassa olevia pörssin ja lain säännöksiä.

Talentum osti omia osakkeitaan keväällä 1999 hieman ennen merkittävää pörssitiedotetta. Tiedotteen seurauksena yhtiön kurssi nousi. Poliisi tutkii tapahtumia sisäpiiririkosepäilynä.

Toimitusjohtaja Harri Roschier:

-On hyvä muistaa, että omien osakkeiden ostomahdollisuudet ovat uusi, tuore asia ja sen takia erilaisia käytäntöjä pyritään löytämään. Siksi tässä on jonkilaista ennakkotapauksen leimaa. Näkemyksemme mukaan olemme noudattaneet kaikkia ohjeita ja toimineet aivan oikein eikä perusteita näille epäilyille ole.

Poliisin sisäpiiriepäilyt koskevat Roschierin lisäksi mm. silloista Talentumin hallituksen puheenjohtajaa, Yleisradion Seppo Härköstä, TT:n toimitusjohtajaa Johannes Koromaa sekä Merita-Nordbankenin Eira Palin-Lehtistä.

Poliisi sai asiaa koskevan tutkintapyynnön Rahoitustarkastukselta eli Ratalta. Asia on ollut poliisin selvitettävänä muutaman kuukauden ajan.

Osakekaupat harkittava tarkoin

Rahoitustarkastuksen mukaan yhtiöiden pitää tarkkaan harkita, milloin ne voivat ostaa omia osakkeitaan. Silloin kun yhtiö valmistelee jotakin merkittävää osakkeen kurssiin vaikuttavaa järjestelyä, sen pitäisi pidättäytyä osakkeidensa hankkimisesta, Ratan markkinavalvoja Tero Kurenmaa kertoi.

-Tietysti, jos on paljon merkittäviä järjestelyjä, voi olla vaikeata löytää soveliasta ajankohtaa osakekaupoille, Kurenmaa myönsi. Omien osakkeiden hankkiminen mahdollisena sisäpiiririkoksena nousi keskiviikkona esiin mediatalo Talentumin tapauksessa. Helsingin rikospoliisin talousrikosyksikkö tutkii mahdollisia sisäpiiriepäilyjä mediatalo Talentumin osakekaupoissa keväällä ja kesällä 1999.

Poliisi sai asiaa koskevan tutkintapyynnön Rahoitustarkastukselta, joka kertoi Talentumia koskevista sisäpiiriepäilyistään jo samana vuonna. Kurenmaa korosti, ettei Rata kommentoi lainkaan Talentumin tapausta, vaan asia on täysin poliisin käsissä. Asia on ollut poliisin selvitettävänä muutaman kuukauden ajan. Juttua tutkiva rikoskomisario Kari Lintilä sanoo, että asia alkaa olla poliisin osalta loppusuoralla. Todennäköisesti vielä tämän vuoden puolella tutkimukset etenevät syyttäjälle.

Poliisi on kuulustellut useita epäiltyjä. Poliisitutkinnan taustalla ovat kesän 1999 tapahtumat, jolloin Talentum osti omia osakkeitaan vähän ennen kuin se ilmoitti perustavansa Soneran kanssa internet-palveluyrityksen. Uutisen jälkeen Talentumin osake nousi useita

(MTV3)

(Talousuutiset 15.11.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.