Mainos

Talentum-johdon osakekaupat syyniin

Helsingin Sanomien mukaan poliisi epäilee Johannes Koromaa ja Jukka Ant-Wuorista Talentumin osakkeilla tehdystä sisäpiiririkoksesta.

Poliisi tutkii nyt Talentumin johdon tekemiä osakekauppoja.

Kahden Talentumin hallituksen jäsenen henkilökohtaiset osakekaupat ovat johtamassa rikostutkintaan.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan sekä TT:n toimitusjohtaja Johannes Koroma että Amer-tupakan toimitusjohtaja Jukka Ant-Wuorinen ostivat Talentumin osakkeita samaan aikaan, kun yhtiö neuvotteli yhteisyrityksen perustamisesta Soneran kanssa vuonna 1999. Yhteisyrityksen syntymien reilua kuukautta myöhemmin nosti Talentumin osakekurssia pörssissä. Sekä Koroma että Ant-Wuorinen kuuluivat ostohetkellä Talentumin hallitukseen.

Koroma kertoo Helsingin Sanomissa tiedustelleensa keväällä -99 Talentumista, onko osakekaupoille mitään estettä, ja saaneensa yhtiöltä vihreää valoa kaupoilleen.

Poliisi on jo aiemmin tutkinut sisäpiiriepäilyjä, jotka liittyvät Talentumin omien osakkeiden ostoon keväällä ja kesällä 1999.

Taxell ei kommentoi osakekauppoja

Teollisuuden ja Työnantajain keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Christoffer Taxell ei ota kantaa Johannes Koroman osakekauppoihin.

- Tässä vaiheessa en kommentoi TT:n toimitusjohtaja Johannes Koroman osakekauppoja vain tiedotusvälineissä olevien tietojen perusteella.
Johannes Koroma on vahvistanut kaupan. Tiedossani ei ole, että ne olisivat viranomaisten tutkinnan kohteena, Taxell toteaa julkisuuteen lähettämässään tiedotteessa.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja