Mainos

Talebanit valtasivat takaisin alueita

Eteläisen Kandaharin kaupungin asukkaat ovat nousseet Talebania vastaan ja kaupungissa käytiin tänään kiivaita taisteluja, kertoi Afganistanin opposition edustaja Hamid Karzai. Karzain mukaan Taleban oli vetämässä pois raskasta kalustoaan kaupungista.

-Kansa on noussut yhtenä miehenä Talebania vastaan. Kandaharin asukkaat ovat kaduilla ja Taleban on vetämässä raskasta kalustoaan kaupungista, Karzai sanoi satelliittipuhelimitse naapurimaakunnasta Uruzganista. Tietoja Kandaharista ei voitu vahvistaa puolueettomista lähteistä. Karzai on Afganistanin entisen kuninkaan Mohammad Zahir Shahin kannattaja ja maan entinen varaulkoministeri.

Talebanin taistelijat ovat vallanneet takaisin Uruzganin maakunnan Afganistanin keskiosassa, Karzai kertoi aiemmin tänään. Tietoa valtauksesta ei vahvistettu muista lähteistä. Karzain mukaan paikalliset sotapäälliköt valtasivat eilen Uruzganin pääkaupungin Tirin Kotin, mutta vetäytyivät kaupungista talebanien aloitettua kiivaan vastahyökkäyksen.

-Emme halunneet verenvuodatusta, joten Taleban sai kaupungin takaisin hallintaansa, sanoi pataanipäällikkö Karzai. Uruzgan on Talebanin uskonnollisen johtajan mullah Mohammad Omarin kotimaakunta, joka rajoittuu etelässä Kandaharin maakuntaan.

Hengellinen johtaja mullah Mohammad Omar on edelleen tukikohdassaan Kandaharissa ja on joukkojensa johdossa, kertoi Pakistanissa toimiva afgaaniuutistoimisto AIP tänään.

-Johtajuus on edelleen mullah Omarin käsissä. Taleban on täysin hänen käskyvallassaan, sanoi Omarin edustaja mullah Abdullah.

Yhdysvaltain etsimä Osama bin Laden valitsee mieluummin kuoleman kuin antautumisen amerikkalaisille, kertoi Pakistanissa toimiva uutistoimisto AIP tänään.

-Amerikka ei saa koskaan kiinni Osama bin Ladenia elävänä, sanoi Talebanin edustaja mullah Abdullah AIP:lle.

-Osama on jo päättänyt, että kuolema on parempi vaihtoehto kuin antautuminen amerikkalaisille, Abdullah lisäsi. Hän torjui myös huhut, joiden mukaan Osama bin Laden olisi jo otettu kiinni Talebanin menettäessä otettaan myös eteläisestä Afganistanista.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.