Mainos

Talebanit eivät päästä lääkäreitä panttivankien luo

Yhdysvallat sanoo, ettei se sulje pois sotilaallisia voimakeinoja taleban-liikkeen pitämien eteläkorealaispanttivankien vapauttamiseksi.

Talebanit eivät päästä lääkäreitä tarkastamaan panttivankeina pitämiään eteläkorealaisia. Kahden vangin on kerrottu olevan erittäin huonossa kunnossa.

Talebanien mukaan kaksi sairasta panttivankia voidaan vapauttaa, jos Afganistanin hallitus vapauttaa vastineeksi kaksi talebansoturia. Hallitus on tähän asti kieltäytynyt suostumasta sieppaajien vaatimuksiin.

Samasta syystä täksi päiväksi suunnitellut neuvottelut 21:n eteläkorealaisten vapauttamisesta ovat uutistoimisto AFP:n mukaan jumiutuneet.

Talebanien tiedottaja Jusuf Ahmadi väitti eilen hallituksen suostuneen vankienvaihtoon, mutta tietoa ei ole vahvistettu.

USA: Korealaisvangit vapaiksi ehkä voimakeinoin

Yhdysvallat ei sulje pois sotilaallisia voimakeinoja talebanien sieppaamien vankien vapauttamiseksi Afganistanissa.

Yhdysvaltain apulaisulkoministerin Richard Boucherin mukaan sotilaallinen painostus on yksi vaihtoehto eteläkorealaisten panttivankien vapauttamiseksi.

Vielä eilen Etelä-Korean ulkoministeri Song Min Soo kertoi Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen vastustavan panttivankien vapauttamista voimakeinoin.

Etelä-Korean valtuuskunta saapui eilen Afganistaniin yrittämään suoria neuvotteluja Taleban-liikkeen kanssa. 21 eteläkorealaista avustustyöntekijää on ollut liikkeen panttivankeina jo kolmatta viikkoa. Taleban on surmannut tähän mennessä kaksi panttivankia.

Tärkeä Indonesian muslimiryhmä vaatii talebanien vankeja vapaaksi

Merkittävä indonesialainen Muhammadijah-muslimijärjestö vaatii Taleban-liikettä vapauttamaan eteläkorealaiset panttivankinsa.

Järjestön puheenjohtaja Din Syamsuddin kutsui korealaisten sieppausta inhimillisten periaatteiden ja islamin oppien vastaiseksi teoksi, joka heikentää muslimien ja islamin julkisuuskuvaa.

Muhammadijahilla on yli 30 miljoonaa jäsentä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.