Mainos

Talebanin pidättämät ulkomaalaiset kunnossa

Afganistanilaisen Talebanin neljä päivää sitten pidättämät avustustyöntekijät välttävät ilmeisesti kuolemantuomion. Taleban on ilmoittanut, että pidätetyt voivat hyvin, ja että heidät tullaan karkoittamaan maasta.

Yhdysvallat on ilmoittanut, että Afganistania hallitseva Taleban-liike on ottanut yhteyttä Yhdysvaltain edustajiin Pakistanissa ja kertonut liikkeen pidättämien avustustyöntekijöiden olevan kunnossa ja terveitä.

Yhdysvaltain ulkoministeriön edustajan mukaan Taleban oli sanonut pidätettyjä kohdeltavan hyvin.

Talebanin uskonnollinen poliisi pidätti sunnuntaina kahdeksan ulkomaista ja 16 paikallista saksalaisen SNI-hyväntekeväisyysjärjestön työntekijää pääkaupungissa Kabulissa. Joukossa oli neljä saksalaista, kaksi australialaista ja kaksi yhdysvaltalaista.

Yhdysvaltain edustajan mukaan Taleban ilmoitti myös, että maassa kesäkuussa voimaan astuneen säännöksen mukaan ulkomaalaisia, jotka käännyttävät maan kansalaisia muuhun uskontoon rangaistaan maasta karkotuksella, ei kuolemalla niin kuin aikaisemmin ilmoitettiin.

Pidätetyt avustustyöntekijät ovat kiistäneet syytteet, joiden mukaan he ovat yrittäneet käännyttää paikallisia muslimeja kristityiksi.

Jos Talebanin Yhdysvalloille tekemä ilmoitus säännöksestä pitää paikkansa, avustustyöntekijät välttävät kuolemanrangaistuksen, johon heidät pelättiin tuomittavan.

Diplomaatit ja YK vetosivat keskiviikkona Talebaniin pidätettyjen ulkomaalaisten vapauttamiseksi. Talebanin Bakhtar-uutistoimiston mukaan Yhdysvaltain, Saksan ja Australian lähettiläät saapuvat Kabuliin torstaina.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.