Mainos

Talebanien iskut jatkuvat Afganistanissa

Sotilasasiantuntijat uskovat, että talebanien hyökkäysten tavoitteena on kylvää epävarmuutta maissa, jotka ovat lähettäneet joukkoja Afganistaniin.

Taleban-taistelijoiden hyökkäykset Afganistanissa ovat jatkuneet tänäänkin.

Viime yön yhteenotoissa kuoli ainakin kymmenen ihmistä ja kahden viime päivän taisteluissa on kuollut yli sata ihmistä.

Talebanien laajan hyökkäyksen pääkohteena oli Mosa Qalan kaupunki Helmandin maakunnassa Etelä-Afganistanissa. Viitisenkymmentä Taleban-kapinallista ja yli kymmenen poliisia sai surmansa yhteenotoissa, kertoo Helmandin kuvernööri Amir Mohammad Akhundzada.

Amerikkalaisten sotilasasiantuntijoiden mukaan talebanien hyökkäysten tavoitteena on kylvää epävarmuutta maissa, jotka ovat lähettäneet joukkoja Afganistaniin.

Afganistanissa on yli 37 000 ulkomaista sotilasta, pääosa joukoista on Yhdysvaltojen johtaman liittouman sotilaita. Heitä on noin 27 000. Loput ovat Naton johdossa olevia rauhanturvajoukkoja.

Nato on esittänyt rauhanturvajoukkojen määrän lisäämistä Afganistanissa nykyisestä 9000:sta 22 000:een. Naton sotilaskomitean johtaja Raymond Henault sanoi eilen Oslossa, että kaikkien Isaf-operaatioon osallistuvien maiden olisi lähetettävä lisää rauhanturvaajia Afganistaniin.

Lähetystöneuvos Hannele Voionmaa ulkoministeriöstä kertoi STT:lle, ettei Suomi ole ainakaan toistaiseksi saanut pyyntöä Afganistan-rauhanturvaajien määrän lisäämisestä nykyisestä sadasta.

- Suomi on siellä joukolla, jonka suuruus on sopiva sekä Suomelle että Natolle, joten meihin ei ilmeisesti kohdistu mitään erityistä painetta joukkojen lisäämiseen, Voionmaa sanoi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.